Search
Close this search box.

Središče Črne krasi ročno izdelan adventni venec

Tudi v Črni na Koroškem bo počasi vse pripravljeno za vstop v praznični december. Že danes so v centru postavili adventni venec, ki so ga tudi letos izdelali dijaki Srednje šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje.

Adventni venec, ki so ga lansko leto v Črni na Koroškem postavili in okrasili dijaki Srednje šole Ravne ter dijaki Srednje šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje.

 

Adventni venec, ki so ga lansko leto v Črni na Koroškem postavili in okrasili dijaki Srednje šole Ravne ter dijaki Srednje šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, je ves december stal pred Kulturnim domom. Nad njim so bili navdušeni tako domačini kot tudi turisti, zato so se v Črni odločili, da ga postavijo tudi letos. Zanj so tokrat našli prostor ob Plečnikovem spomeniku, kjer od danes naprej krasi središče Črne.

Venec so v celoti izdelali ročno dijaki 5. letnika Srednje šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje: Anja Knez, Miha Drolc, Rebeka Robnik in Matic Cmerešek. Železni obod, ki so ga naredili dijaki Srednje šole Ravne, so uporabili od lanskega leta. Za dokončen izgled venca, ki je narejen iz smrekovih in brezovih vej, v zlato srebrni kombinaciji, so porabili približno 1 km žice, 150 m lučk in več kot 200 okraskov. Izdelovali pa so ga 4 dni, približno 34 ur. Je nekaj posebnega, saj je razdeljen na polovice in le ena je okrašena.

Piko na i pa bodo praznični Črni dodale praznične lučke, ki jih bodo prižgali v sredo, 5. 12. 2018, ko bo potekala tudi krasitev novoletnih jelk, ki jim boste lahko okraske dodajali ves december.

 

Dogodki