Sredino neurje na Koroškem in v Savinjski regiji povzročilo večmilijonsko škodo

Sredino neurje na Koroškem in v Savinjski regiji je po prvih ocenah povzročilo več milijonsko škodo. Na Prevaljah bodo po oceni tamkajšnjega župana Matica Tasiča za odpravo posledic neurja potrebovali en do dva milijona evrov. Žalski župan Janko Kos pa je za STA ocenil, da bodo samo za nujno sanacijo cest potrebovali vsaj pol milijona evrov.
116423500_10158964337630312_4357662228913340447_n

Trenutno na Prevaljah poteka sanacija kar nekaj plazov, ki so se sprožili med neurjem. To je sicer že tretje neurje v zadnjih dveh tednih, je za STA povedal Tasič.

Po Kosovih besedah je bila strokovna komisija v četrtek na terenu, kjer so si ogledali posledice sredine ujme. Deroča voda je na žalskem območju odnesla več odsekov cest in podrla več dreves. Evakuirali so tudi skupino tabornikov, ki jih je zalila voda.

Kakšna škoda je na objektih in kmetijskih površinah pa bodo ocenile zavarovalnice. Kos je tudi dejal, da si bodo prihodnji teden skupaj s predstavniki Agencije RS za okolje opravili ogled vodotokov v žalski občini ter poskušali najti rešitve, ki bi odpravile ponavljajoče si ujme.

Medtem pa so na hrastniški občini za STA pojasnili, da je komisija še vedno na terenu in popisuje škodo, zato ocene škode po sredinem neurju še nimajo.

Enako je na območju Laškega, kjer še odpravljajo posledice neurja in popisujejo škodo. Koliko bo znašala, bo predvidoma znano v začetku prihodnjega tedna.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.