Search
Close this search box.

Srečanje starejših na Muti obeležili tudi s podelitvijo diamantnih priznanj

V soboto, 6. 10. 2018,  je na Muti potekalo že tradicionalno srečanje starejših občanov, upokojencev, ki so stari 70 let ali več. Organizacijo prireditve vsako leto prevzame Društvo upokojencev Muta, ki deluje pod okriljem Franca Urnauta in šteje preko 540 članov.

Kot je povedal Urnaut, prireditev vsako leto v večini financira Občina Muta, delež pa prispevajo še različna društva z Mute: Društvo upokojencev, Društvo invalidov, Rdeči križ, Karitas, zveza NOB … in tudi tokrat je bilo tako. Posebej se je Urnaut zahvalil še članom PGD Muta, ki so posodili klopi, Osnovni šoli Muta za pomoč pri okrasitvi in pripravi telovadnice, Cvetličarni Mira za izposojene rože in Restavraciji pri Mesarju za odlično pogostitev. Seveda pa ni pozabil omeniti ekipe DU Muta, ki so vse to povezali v celoto in poskrbeli, da je vse teklo gladko in so tako na Muti pod streho uspešno spravili še eno od mnogih prireditev.

Tako se je včeraj na prireditvi družilo več kot 220 udeležencev, med njimi sta bila tudi najstarejša občana, Julijana Špenger in Hrabro Strdin. Nagovorila sta jih predsednik DU Muta, Franjo Urnaut in župan Občine Muta, Mirko Vošner. Slednji se je organizatorjem zahvalil za odlično pripravo dogodka. Poudaril je, da je treba še bolj kot do zdaj ceniti in spoštovati dosežke starejše generacije, ki so gradili našo skupno prihodnost, posebej pa je potrebno ceniti njihove življenjske izkušnje in modrost, ki jo je potrebno prenašati na mlajšo generacijo, saj bo le tako kos novim izzivom v življenju.

Na srečanju je bilo kar nekaj gostov, med njimi tudi Mirjana Popijal iz Centra za socialno delo Radlje ob Dravi. Kot je dejal Urnaut, DU Muta že vsa leta uspešno sodeluje s CSD Radlje, gospa Popijal jih redno obvešča o novostih in možnostih različnih oblik pomoči, ki jih CSD nudi starejšim, udeleži se pa tudi skoraj vsakega njihovega dogodka, za kar so ji člani DU Muta še posebej hvaležni, dodaja Urnaut.

Na prireditvi je nekaj besed predvsem o demenci in urjenju spomina, kar je za starejše še kako pomembno, spregovorila Neža Cigler, organizatorka miselnih delavnic za starostnike.

Poskrbljeno je bilo tudi za pester kulturni program. Na odru so se predstavili otroci iz Vrtca Muta, z zgodbo O debeli repi, na »frajtonarico« je zaigral Enej Stražišnik, zapele so članice Pevskega zbora Klasje, za dobro vzdušje pa je poskrbel Ansambel Diaton.

Med prireditvijo so podelili tudi več priznanj, izpostavit gre priznanja zlatoporočencem, prejeli so jih kar štirje pari, med udeleženci pa sta bila tudi dva para, ki v zakonu vztrajata že 60 let in sta prejela diamantno plaketo.

 

 

 

Foto: Mirko Vošner

 

Dogodki