Search
Close this search box.

Srečanje novorojenčkov v Črni na Koroškem

V Črni na Koroškem smo se danes, na povabilo županje mag. Romane Lesjak, srečali starši z novorojenčki, rojenimi od 1. 10. 2017 do 1. 10. 2018.

Na srečanje, ki poteka vsako leto v tednu otroka, je bilo tokrat povabljenih 32 dojenčkov s starši, kar je več kot prejšnja leta. Čeprav se sprejema niso mogli udeležiti vsi, je bilo v poročni dvorani Občine Črna na Koroškem veselo in tudi glasno. Za prijetno vzdušje pa so poskrbeli otroci Osnovne šole Črna na Koroškem.

 

Najprej je nas nagovorila županja mag. Romana Lesjak, ki je izrazila navdušenje nad povečanjem števila otrok v Črni. Se vsem zahvalila za udeležbo in dodala, da za v prihodnje ne vidi težave, da občina ne bi zmogla za par deset evrov povišati enkratne denarne pomoči ob rojstvu otroka, le ta trenutno znaša 400 eur. Nekaj besed je spregovorila tudi o osmih komunalno urejenih parcelah v Šmelcu, ki so namenjene gradnji hiš, prednost pri nakupu pa imajo mlade družine.

Vsakemu novorojenčku je podarila tudi simbolično darilo, vsak je dobil odejo z imenom in knjigo. Konec oktobra pa bodo še vsi novorojenčki prejeli sadiko sadnega drevesa kot simbol novega življenja. Lesjakova je še malo v šali malo zares dodala, da če je kdo nima prostora zasaditi doma, jo lahko posadi tudi, v katerem od parkov v Črni in tako spremlja rast drevesa vzporedno z odraščanjem svojega otroka.

Nekaj besed sta nam namenili še ravnateljica Osnovne šole Črna na Koroškem, Romana Košutnik in vodja vrtca Kraj Matjaž Črna na Koroškem, Mateja Špeh. Prav tako sta izrazili veselje ob tolikšnem številu novorojenih otrok ter jih že povabili v vrtec in šolo. Košutnikova je še dodala, da je vrtec v Črni na Koroškem trenutno poln, da pa imajo še nekaj prostih mest v Žerjavu, kamor so vljudno vabljeni vsi, ki bi še potrebovali varstvo.

Po končanem uradnem delu je sledila še pogostitev in sproščeno klepetanje med starši.

 

Foto: Lucija Pušnik

 

 

Dogodki