Spreminja se obveznost nošenja mask na odprtih javnih krajih oziroma prostorih

Vlada je izdala nov odlok o spremembah in dopolnitvi odloka o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2.

S predlaganimi spremembami in dopolnitvijo odloka se podaljšuje veljavnost odloka o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 ter spreminja obveznost nošenja maske na odprtih javnih krajih oziroma prostorih. Uporaba maske na odprtih javnih krajih oziroma prostorih je obvezna, če ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje najmanj 1,5 metra, so sporočili po 198. dopisni seji vlade. Odlok začne veljati že v soboto.

Uporaba zaščitne maske je obvezna tudi pri gibanju in zadrževanju na odprtih javnih krajih oziroma prostorih, če ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje najmanj 1,5 metra, in v osebnih vozilih. Nošenje zaščitne maske v osebnem vozilu ni potrebno, če je v vozilu ena oseba ali več članov istega gospodinjstva. Prav tako maske ni potrebno nositi osebam, ki izvajajo individualno športno vadbo, če je zagotovljena medosebna razdalja vsaj 3 metre.

Glede na epidemiološko situacijo se veljavnost odloka podaljšuje do 18. aprila 2021.