Sprememba pri vlaganju vlog na centre za socialno delo

V času razglašene epidemije je vlaganje vlog na centre za socialno delo spremenjeno.
csdsg

Vlaganje vlog na centre za socialno delo je možno na naslednje načine:

  • preko e-uprave, 
  • po elektronski pošti,  
  • po navadni pošti in
  • v poštne nabiralnike na centrih za socialno delo. 

V izjemnih primerih se vloga lahko odda tudi po telefonu, pojasnjujejo pri Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Center za socialno delo bo identiteto vložnika ugotavljal ali preverjal z drugim načini, na primer s tem, da bo zahteval, da stranka sporoči še uradno dodeljeno identifikacijsko številko (EMŠO, DŠ) ali tudi na druge načine (npr. z naprednim elektronskim podpisom). Na vlogi naj se navede tudi elektronski naslov in telefonska številka, za namen lažje komunikacije v primeru dodatnih pojasnil. 

Ukrepi sledijo temeljnemu cilju zmanjševanja možnosti širjenja virusa zaradi izvajanja procesnih dejanj na strani strank in na strani organov, pomembno pa je, da se z njimi varujejo pravni položaji strank, ki bi morale izpolniti neko odrejeno obveznost, bodisi odpravljati pomanjkljivosti ali pošiljati dokaze, ki so potrebni za odločitev, pa tudi izpolnjevati obveznosti, ki so jim naložene z odločbo ali sklepom.

Sprejeti začasni ukrepi (za čas razglašene epidemije) pomenijo odstop od uveljavljenih pravil Zakona o splošnem upravnem postopku, so še sporočili iz Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.