Search
Close this search box.

Sprejem zlatih maturantk in maturantov v Mestni hiši na Ravnah na Koroškem

Zlate maturante in maturantje je v Mestni hiši na Ravnah na Koroškem sprejel župan, dr. Tomaž Rožen. Izrekel jim je čestitke ter jih spodbudil k doseganju osebnih in tudi študijskih ciljev.

Maturantke in maturante, ki so na maturi dosegli najboljše uspehe, je v prostorih Mestne hiše v sredo, 12. julija 2023, sprejel župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen. 

Na slovesnem sprejemu vseh zlatih maturantov letošnje generacije 2022/2023 Šolskega centra Ravne, Srednje šole Ravne in Gimnazije Ravne je župan dr. Tomaž Rožen najboljšim podelil zlate petice Zlatarstva Pečnik. Županja Občine Črna na Koroškem, mag. Romana Lesjak, je zlatim maturantkam in maturantom tudi podelila darilo. Podelitve se je udeležil tudi župan Občine Prevalje dr. Matic Tasič.

V šolskem letu 2022/2023 je zaključilo šolanje 117 dijakinj in dijakov na Gimnaziji Ravne in prav toliko tudi na SŠ Ravne. Torej je srednjo šolo zapustilo kar 234 dijakinj in dijakov, ki jih bo pot vodila naprej v večini na študij, so povedali.

V generaciji 2022/2023 na SŠ Ravne so odličen uspeh osvojili štirje maturanti, od tega sta bila diamantna maturanta Vid Prohart in Amadej Glasenčnik. ”Zrelostni izpit” oziroma zlato petico sta osvojila Matic Jurač in Domen Strmčnik.

Uspešni so bili tudi dijaki programa farmacevtski tehnik, diamantna dijakinja, dosegla je vse možne točke, je postala Larisa Perše, zlata pa Daša Vrhovnik.

Na Gimnaziji Ravne je letos 5 maturantk in maturantov, ki je doseglo 30 ali več točk. Postali so zlati maturanti in so prejeli tudi nagrado šole.

To so Lenart Jonke GrabnerUrška VugrinecAlja StražišnikKaja Vreš in Nuša Kadiš,” je povedal ravnatelj Drago Benko.

Uspešni so bili tudi dijaki programa farmacevtski tehnik, diamantna dijakinja, dosegla je vse možne točke, je postala Larisa Perše, zlata pa Daša Vrhovnik.

Čestitkam so se v Mestni hiši pridružili razredničarke maturantk in maturantov, ravnatelj Gimnazije Ravne, Dragomir Benko, pomočnica ravnatelja, Leonida Konič, ter predstavnica Srednje šole Ravne, Veronika Kotnik.

Župan dr. Tomaž Rožen je zbranim dijakinjam in dijakom dijakinje in dijake ob zaključku srednješolskega izobraževanja izrekel čestitke in jih spodbudil k doseganju osebnih in tudi študijskih ciljev. Predvsem pa je vsem zaželel lepe, brezskrbne in dolge počitnice, veliko uspeha na nadaljnji življenjski poti, prav tako pa je izrazil tudi željo, da bi vsak s svojega področja prispevali kot bodoče znanstvenice in znanstveniki k iskanju rešitev za lepšo prihodnost za naše lokalno okolje, občino in tudi širše.

Maturantke in maturanti, pred vami so dolge počitnice naj bodo sproščene, polne lepih trenutkov, sprostitve, uživanja in druženja, vse do meseca oktobra, ko vas čakajo novi izzivi, nove predavalnice, novi prijatelji, novi profesorji in še marsikaj drugega bi se našlo. Stopite na novo učno pot sproščeni in prepričani, da znate, zmorete in si predvsem želite.

”Dosegli ste sijajen uspeh. Ne glede na vse, je to vaše delo, vaš uspeh, ki ste ga gradili ob pomoči profesorjev in še koga. Imejte lepe počitnice,” je ob zaključku prijetnega dopoldneva povedala moderatorka Arijana Rojko.

Slovesnost je z igranjem na harmoniki obogatila dijakinja ravenske gimnazije Alina Mrak.

Srečno!

Vir: ravne.si

Dogodki

Zlate maturante in maturantje je v Mestni hiši na Ravnah na Koroškem sprejel župan, dr. Tomaž Rožen. Izrekel jim je čestitke ter jih spodbudil k doseganju osebnih in tudi študijskih ciljev.