Search
Close this search box.

Spoznajte pravljico, ki govori o resnici življenja

Avtorica pravljice z pomenljivim sporočilom je domačinka Boža Božena Lesjak. Pretekli teden smo bili v Knjižnici Ksaverja Meška priča njeni predstavitvi.

V Knjižnici Ksaverja Meška Slovenj Gradec je v četrtek, 23. maja 2024, potekala predstavitev knjige
Slovenjgradčanke Bože-Božene Lesjak.

To je že njena osemnajsta knjiga, oz. osma, če izvzamemo prevode v angleški, nemški, srbski in albanski jezik. Kot ostale, je tudi to knjigo napisala za odrasle in otroke, saj skozi oči učiteljice meni, da je zelo pomembno, da odrasli berejo skupaj z otroci in se po pogovarjajo o odnosih med liki v knjigi in vrednotah, ki so v življenju pomembne. Knjige avtorice so prisotne v večini osnovnih šol po Sloveniji, kot tudi v splošnih knjižnicah doma in v tujini. Na marsikateri osnovni šoli jih učitelji uporabljajo za didaktično gradivo.

Tudi tokrat je predstavitev avtoričine nove knjige obiskalo preko 100 obiskovalcev, ki so z navdušenjem sledili predstavitvi, ki je bila polna čustvenih dogodkov. Predstavitev je moderirala Natalija Križaj in v uvodu obiskovalce nagovorila, da je prav dan, ko je potekal ta dogodek – dan ljubezni. Skozi razgovor sta obiskovalcem znova in znova odkrivali resnice, da imajo naše misli dejansko veliko moč. Lesjakova pa je poudarila, kako lahko to učitelj s pridom uporabi pri učencih in jih tako usmerja v pozitivno gledanje, ki vodi k reševanju zapletov in seveda k večji motivaciji za učenje.

Ob srčnem dogodku so spregovorili: predstavnica Knjižnice Ksaverja Meška Slovenj Gradec, predstavnica Založbe Smar-team; ki je poudarila, da je veselje delati z Božo-Boženo Lesjak, saj kar naprej preseneča z novimi idejami, ki so učiteljem kot učencem v veliko pomoč pri pouku, saj je vsa svoja dela napisala tudi v dramski obliki, Lesjakovo je poimenovala za plodovito pisateljico, Etijana Lesjak, ki je napisala spremno besedo h knjigi in tudi pesem z naslovom Srečo treba je deliti.

Za glasbeno spremljavo je poskrbela karizmatična in udarna Dunja Vrhovnik, ki je pesem “Srečo treba je deliti” uglasbila in na sami predstavitvi pesem tudi zapela skupaj z učenci POŠ Pameče-Troblje ter pridobila vso občinstvo, da so refren zapeli skupaj z njimi. Nepogrešljiva je bila tudi Almira Rogina, ki je k pesmi napisala ritmične vzorce za Orffov instrumentarij, seveda pa sta bila prisotna Etijana Lesjak in Timetjan Lesjak kot glavna lika pravljice.

Sama pravljica govori o resnici življenja: kaj pomeni moč naših misli in kako lahko s pozitivnimi mislimi premagamo temno noč. Vsak od nas je svoje sreče kovač, zato vam avtorica, dragi bralci, z vsem srcem svetuje: “Naj vaše misli tvorijo vaš lepši jutri.”

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments
Avtorica pravljice z pomenljivim sporočilom je domačinka Boža Božena Lesjak. Pretekli teden smo bili v Knjižnici Ksaverja Meška priča njeni predstavitvi.