Search
Close this search box.

Šolarji podarjene rogljičke zmetali v koš

Ob prvem šolskem dnevu se je v Radljah ob Dravi otrokom in staršem pridružila lastnica trgovine Zdrav obrok Sara Golob in mimoidočim ponudila rogljiček. Šolarjem je na prvi šolski dan razdelila 300 brezplačnih rogljičkov, dobrodelna gesta pa je romala naravnost v smeti.

Lastnica trgovine Zdrav obrok Sara Golob je za Planet Danes povedala: “Odločili smo se, da šolarje razveselimo z rogljički, ki smo jih zjutraj delili na poti v šolo. Bila je kot neka mala gesta, kot pozornost, neka vzpodbuda otrokom, ki gredo v prvi razred.”

Sara Golob je šolarjem na prvi šolski dan podarila rogljičke.

Izmed 300 rogljičkov iz polnovredne moke, ki jih je lastnica podelila šolarjem jih je nekaj med potjo v šolo pristalo v košu za smeti, kjer jih je našel župan Radelj ob Dravi mag. Alan Bukovnik. Sliko je objavil na svojem Facebook profilu in dopisal: “Danes se je veselemu dogodku, prvem šolskem dnevu otrokom in staršem pridružila lastnica trgovine Zdrav obrok ga. Sara Golob in mimoidočim ponudila rogljiček. Lepa gesta, ki pa so jo nekateri razumeli napačno saj so rogljičke odvrgli v koš za odpadke, mar bi raje odklonili rogljiček, ne pa da ga po 50 metrih odvržejo v koš za smeti. Vseeno še enkrat hvala podjetnici za obilico dobre volje ob prvem šolskem dnevu.” Za Planet Danes pa je dodal, da ni mogel razumeti, da se lahko otroci tako odzovejo na lepo gesto nekoga, ki jim je želel polepšati dan.

Šolarji so nekaj rogljičkov odvrgli v koš.

Rogljički v smeteh pa so presenetili tudi ravnatelja Osnovne šole Radlje Damjana Osrajnika, ki je povedal, da v njihovi šoli hrane ne mečejo v smeti ter, da pozitivnemu odnosu do hrane učitelji posvečajo veliko pozornosti.

Kljub razočaranju bo lastnica trgovine s podobnimi dejanji nadaljevala, saj je večini otrok vendarle polepšala dan.

VIR: Planet Danes