Search
Close this search box.

Šola zdravja z novo sestavo vseh organov društva

Društvo Šola zdravja se je bilo letos primorano prilagoditi negotovosti časa, zaradi pandemije, zato so letošnji redni 11. občni zbor članov izjemoma izpeljali kot delne občne zbore po skupinah.

Zadnjih nekaj let je društvo Šola zdravja letni občni zbor prirejalo v veliki Športni dvorani v Domžalah. Udeleženci so se osrednjega letnega dogodka vsako leto udeležili iz različnih slovenskih krajev – skupine društva namreč delujejo po vsej Sloveniji.

Iz društva so sporočili, da so izpolnjene zapisnike delnih občnih zborov, ki so jih člani društva po skupinah izvedli do konca junija, v roku vrnilo 181 skupin od skupno 220. Seštevek vseh udeleženih članov pa je bil 2709 (od skupno 4803), so še sporočili iz društva.

Zelo so zadovoljni z velikim odzivom članov in se vsem javno zahvaljujejo. “To je velika spodbuda za vse, ki se vsakodnevno trudijo, da društvo deluje tekoče, posebej v teh negotovih časih, ko si vsi prizadevamo nastali situaciji prilagajati primerno in odgovorno.” so povedali.

Dodali so, da so bili vsi sklepi sprejeti in tako je bila potrjena tudi predlagana nova sestava Upravnega odbora, Nadzornega odbora in disciplinske komisije. Dosedanji predsednici društva Zdenki Katkič so zaupali še en štiriletni mandat. Potrdili so tudi novo podpredsednico društva, Bernardko Krnc, mag. ekonomskih znanosti, ki je članica skupine Šmarješke Toplice.

Skupinam Društva Šola zdravja se lahko pridružite kadarkoli in kjerkoli, saj so z oranžnimi majicami zelo opazni in lahko jih srečate na različnih koncih Slovenije. Vadijo na svežem zraku, na varni razdalji in ne uporabljajo nobenih pripomočkov. Vadba “1000 gibov”, po katerem je društvo znano, se je v času pandemije izkazala za zelo spodbudno, saj nobeden od članov društva ni zbolel za covidom-19, čeprav gre večinoma za starejšo populacijo (povprečje 69 let).

Tudi Ministrstvo za zdravje je prepoznalo poslanstvo Društva Šola zdravja, ki skrbi za ohranjanje in izboljševanje zdravja prebivalcev, zato jih pri tem tudi podpira kot primer dobre preventivne prakse.

VIR: Šola zdravja