Search
Close this search box.

Šola vožnje Felix za kar 23 let ponuja ugodnost

Danes praznuje 23. rojstni dan Šola vožnje Felix, kjer kandidate učijo za življenje, ne le za izpit.

Ravno danes, 22. 10. 2019, Šola vožnje Felix praznuje svoj 23. rojstni dan, kar pomeni, da je že polnoletna. Zagotovo pa je to, da na tako zahtevnem konkurenčnem trgu uspešno delujejo že toliko let tudi potrditev, da delajo dobro, kar je predvsem odraz zadovoljnih kandidatov po opravljenem vozniškem izpitu.

S prvimi urami šolanja so v Šoli vožnje Felix začeli že v oktobru 1996, in sicer v Dvorcu Radlje ob Dravi. Prve kandidate za bodoče voznike so že takoj na začetku prevzeli kar trije učitelji vožnje s takrat zelo modernim voznim parkom – WV Golf III, Citroen AX in Daihatsu Sharade.

Že leto dni kasneje so se zaradi želje po lastnih poslovnih prostorih preselili na novo lokacijo v istem mestu, in sicer na Koroško cesto (Mercator Center). Pridobili so lastno učilnico s sprejemno pisarno in kandidatom omogočili boljše pogoje za šolanje in opravljanje vozniškega izpita.

V mesecu OKTOBRU, ko Šola vožnje Felix praznuje, vam ob njihovi obletnici, v poslovni enoti Slovenj Gradec in Radlje ob Dravi, nudijo 1 uro vožnje brezplačno.

Vse več kandidatov iz neposredne bližine, pa tudi bližnjih krajev se je udeleževalo njihovih tečajev in izobraževanj. Želeli so, da bi bile iz prikladnih razlogov njihove enote kandidatom čim bližje in tako so se nekaj let kasneje odločili za širitev. Konec leta 2005 so uspešno odprli poslovno enoto v Slovenj Gradcu (nad Avtobusno postajo), konec leta 2006 pa poslovno enoto na AMD Ravne na Koroškem. Pridružilo se jim je še nekaj dodatnih učiteljev vožnje, hkrati pa so obogatili tudi njihov vozni park.

Danes lahko v Šoli vožnje Felix opravljate izpite za kategorije AM, A, A1, A2, B, BE (koda 96) ter F. Pri B kategoriji lahko izbirate med vozili Mercedez-Benz C, Audi A3, Ford Focus ter Volkswagen Golf VII; pri ostalih kategorijah pa med motornimi kolesi Honda CB 1000 R, Honda CB 650 FA, Honda CB 500, Yamaha YBR 125 ter kolesi z motorjem Tomos Yungst’r (Automatik) in Tomos APN6 Alpino.

V že tako bogati ponudbi storitev najdete tudi usposabljanje mladostnikov za vožnjo s spremljevalcem od 16. leta dalje ter voznikov povratnikov. Za voznike začetnike organizirajo trening varne vožnje, po dogovoru pa vam pomagajo pri vseh delavnicah, ki jih morate opraviti glede na odvzem vozniškega izpita. Z veseljem vam pomagajo čim hitreje priti do ponovnega izpita nazaj.

Ponovnega opravljanja vozniškega izpita oz. programa dodatnega usposabljanja za varno vožnjo se mora udeležiti oseba, ki ji je izrečeno prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja na podlagi kazenskih točk, ki niso bile izrečene zaradi prekrškov vožnje pod vplivom alkohola, prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi in jo v program napoti sodišče po opravljenem kontrolnem zdravstvenem pregledu v primeru odložitve izvrševanja prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja, skladno z zakonom, ki ureja prekrške.

Tudi, če ste predhodno opravili tečaj CPP drugje ali začeli obiskovati ure vožnje v drugi avtošoli, se lahko oglasite v Šoli vožnje Felix, kjer vam priznajo drugje opravljen CPP in morebitne ure vožnje. S seboj morate prinesti le izpisni list. Vsa natančna navodila in potek dobite v pisarni šole vožnje Felix na AMD Ravne na Koroškem vsaki dan v času uradnih ur.

Vpisi na tečaj cestnoprometnih predpisov potekajo vsako sredo, na vseh lokacijah, in sicer ob 16. uri.

V Šoli vožnje Felix dolgoletne izkušnje, znanje in tradicijo zelo uspešno prenašajo na njihove kandidate za bodoče voznike. S sodobnim voznim parkom pokrivajo celotno Koroško, z učitelji vožnje, ki znajo prisluhniti še tako zahtevnim kandidatom in jih ustrezno pripraviti na izpit, pa so eno izmed najbolj konkurenčnih podjetij na področju šole vožnje v naši regiji. 

Programi usposabljanj v šoli vožnje Felix

  • izpit za moped (AM kategorija) 
  • izpit za motor (A1, A2, A kategorija) 
  • izpit za avtomobil (B kategorija) 
  • izpit za avtomobil s prikolico (BE kategorija, koda 96)
  • izpit za traktor (F kategorija)
  • usposabljajo mladostnike za vožnjo s spremljevalcem od 16. leta dalje 
  • usposabljajo voznike povratnike in organizirajo potrebne delavnice
  • organizirajo trening varne vožnje za voznike začetnike

Najdete jih na naslednjih lokacijah:

  • Sedež Šole vožnje Felix Radlje ob Dravi, Koroška cesta 61a, 2360 Radlje ob Dravi (Mercator center). GSM: 041 818 718. Uradne ure: od ponedeljka do petka od 12h do 13h, ob sredah od 14h do 16h.
  • Podružnica Ravne na Koroškem, Dobja vas 128, 2390 Ravne na Koroškem (AMD Ravne). Tel: 0282 17 170 ali GSM: 041 375 184. Uradne ure: ponedeljek, torek, četrtek od 7h do 15h, sreda: od 7h do 16h in petek: od 7h do 14h.
  • Podružnica Slovenj Gradec, Pohorska 15, 2380 Slovenj Gradec (Avtobusna postaja). Uradne ure: od ponedeljka do petka od 12h do 13h, sreda: od 14h do 16h.

Na njihovi spletni strani najdete med drugim tudi elektronsko pripravo na teoretični del vozniškega izpita. Naj omenimo, da je preverjanje znanja spletna aplikacija, ki je namenjena predvsem tistim, ki se pripravljajo na opravljanje vozniškega izpita. Poteka v obliki reševanja testov za posamezno kategorijo in pokriva celotno področje programa usposabljanja kandidatov za voznike motornih vozil. Prav tako lahko preko njihove spletne strani testirate svoje znanje o CPP in prvi pomoči ter se na ta način učinkovito pripravite na republiški test CPP ter hitro opravite vozniški izpit.

Če imate težave z uradno teorijo na računalniku, vam nudijo individualno brezplačno pomoč na računalniku in priprave za teoretični del izpita, kar je še en razlog več, da jih pokličete ali obiščete osebno v eni od njihovih poslovalnic.

Danes praznuje 23. rojstni dan Šola vožnje Felix, kjer kandidate učijo za življenje, ne le za izpit.