Sodišče Janši sodno pošto v zadevi Trenta poskuša vročiti s pomočjo detektiva

Predsednik vlade Janez Janša ne dviguje sodne pošte iz zadeve Trenta, kjer je med obdolženimi, zato mu jo ljubljansko okrožno sodišče po informacijah časnika Dnevnik poskuša vročiti s pomočjo detektiva. Premierjev odvetnik Franci Matoz je sicer od sodišča izrecno zahteval, da mora obrambi izjave sodnikov vročiti in ji dati primeren čas za odgovor.

Ker sodišče že nekaj časa ne uspe vročiti pošte, postopka ne more nadaljevati in odločati o zahtevi za izločitev članov zunajobravnavnega senata, saj procesne predpostavke zaradi neuspešnega vročanja sodne pošte niso izpolnjene. Tako pošto sedaj poskušajo vročiti prek pooblaščenega sodnega vročevalca.

Dokumenti, ki jih sodišče poskuša vročiti, se nanašajo na zahteve za izločitev sodnikov senata. Po prvi zahtevi za izločitev sodnikov je obramba podala še dve dopolnitvi zahteve, tako da mora sodišče pred odločanjem o zahtevi uspešno vročiti tri odgovore.

Specializirano državno tožilstvo je po petih letih preiskave zaradi domnevno spornih poslov z zemljišči v Trenti lani oktobra vložilo obtožnico zoper Janšo, ki mu očitajo zlorabo položaja ali pravic. Med obdolženimi sta tudi nekdanji predsednik uprave Imosa Branko Kastelic in nekdanji direktor Eurogradenj Klemen Gantar. Po neuradnih informacijah Dnevnika pri njiju težav z vročanjem pošte ni.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije