Search
Close this search box.

Socialni demokrati v Radljah ob Dravi z novim vodstvom krepijo svojo vlogo na Koroškem

Predsednica SD Tanja Fajon in glavni tajnik stranke Dejan Levanič sta se včeraj udeležila zbora članstva SD v Radljah ob Dravi, na katerem so izvolili novo vodstvo strankine občinske organizacije.

Socialni demokrati Občinske organizacije SD Radlje ob Dravi so v torek, 25. maja 2021, na zboru članic in članov SD izvolili novo vodstvo. Župan Alan Bukovnik je namreč oktobra lani z izstopom iz stranke SD zapustil tudi položaj dolgoletnega predsednika občinske organizacije. Socialni demokrati so prisotnost v Radljah in Dravski dolini okrepili z novo ekipo: vodenje občinske organizacije prevzema Andrej Polanc, za podpredsednika je bil izvoljen Erik Marsel, na mesto tajnice občinske organizacije pa Maja Ošlak.

FOTO: Služba za odnose z javnostmi SD

Volilnega zbora se je udeležila tudi predsednica Socialnih demokratov in evropska poslanka Tanja Fajon. V svojem nagovoru je zbranim članom, ki so s številčnostjo dokazali, da je stranka SD na terenu zelo močna, poudarila pomen nadaljevanja zgodbe socialne demokracije. Zavzela se je za decentralizacijo države in nove strukturne reforme, ki bodo ljudem na Koroškem izboljšale življenje. “Predvsem pa se moramo zavzemati za več priložnosti za mlade, da se bodo počutili sprejete in slišane,” je poudarila Tanja Fajon na zboru članstva.

jani prednik
FOTO: osebni arhiv Jani Prednik

Zadovoljstvo nad novim vodstvom je izrazil tudi koroški poslanec Državnega zbora Jani Prednik: »Veseli me, da se je ponovno ustanovila občinska organizacija SD Radlje ob Dravi. S tem smo presekali stare zamere in nakazali skupno pot, ki jo kot regija potrebujemo. To je dokaz, da socialni demokrati zagovarjamo pravo smer – razvoj, usmerjen k ljudem.«

Vir: Služba za odnose z javnostmi SD

Dogodki

Predsednica SD Tanja Fajon in glavni tajnik stranke Dejan Levanič sta se včeraj udeležila zbora članstva SD v Radljah ob Dravi, na katerem so izvolili novo vodstvo strankine občinske organizacije.