Search
Close this search box.

Snežne plohe bodo v sredo pogostejše

V sredo se bodo tekom celotnega dne, predvsem v severni in deloma osrednji Sloveniji, pojavljale plohe, večinoma snežne. Plohe bodo lokalnega oz. krajevnega značaja. Večjih količin padavin ni pričakovati, lahko pa za kratek čas lokalno ponekod precej močno sneži in pobeli pokrajino, napovedujejo na Neurje.si.

V noči na sredo bo ponekod, predvsem v severovzhodni Sloveniji, prehodno zapihal jugozahodnik, v sredo dopoldan pa bo ponovno zapihal okrepljen veter severnih smeri, ki bo izrazitejši v višjih legah severne Slovenije ter ponekod v severovzhodni Sloveniji, še dodajajo na Neurje.si

Slika prikazuje predvideno skupno količino padavin do noči na sredo. Ker bo šlo za plohe, karte ne smemo jemati dobesedno. opozarjajo na Neurje.si. Iz karte lahko razberemo okvirno kje se bodo tekom srede pojavljale plohe. Te bodo pogostejše v dopoldanskem času.

“Slika prikazuje predvideno skupno količino padavin do noči na sredo. Ker bo šlo za plohe, karte ne smemo jemati dobesedno. Iz karte lahko razberemo okvirno kje se bodo tekom srede pojavljale plohe. Te bodo pogostejše v dopoldanskem času,” še dodajajo na Neurje.si.

Vir karte: Neurje.si – kachelmannwetter.com

Po napovedih Agencije RS za okolje bodo jutranje temperature od -5 do 0 °C. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 13 °C.

V četrtek bo na zahodu delno jasno, drugod pa zmerno do pretežno oblačno. Sredi dneva bo ponekod zapihal jugozahodni veter. V petek se bo od jugozahoda postopno pooblačilo, le na severovzhodu bo še ostalo deloma sončno. V soboto se bo postopno razjasnilo, napovedujejo pri Arsu.

Dogodki