Search
Close this search box.

Sneg povzročil kaos na koroških cestah

Zaradi obilnega sneženja, ki je ponoči zajelo Koroško, se ponekod na cestah že pojavljajo zastoji.

Nevihtna fronta, ki je včeraj zvečer zajela celotno Koroško in se proti jutru spremenila v obilno sneženje, ponekod na Koroškem že povzroča preglavice.

Po neuradnih informacijah smo izvedeli, da je bil promet oviran v Mežici, kjer se je na cestišče podrlo drevo. Prav tako naj bi na cesti proti Mežici zaradi snega na cestišču obtičala tovornjak in avtobus.
Promet je bil oviran tudi na cesti proti Holmecu, na Prevaljah naj bi na cesti obtičala Petrolova cisterna.

Na Ravnah je bilo največ težav na cesti pri Antonu, kjer sta obtičala dva tovornjaka, promet je bil oviran tudi na javorniškem klancu, kjer naj bi promet oviral tovornjak, ki je obstal zaradi snega na cestišču. Promet je bil nekaj časa oviran v obe smeri.

Tudi na cesti Ravne – Dravograd je vožnja otežena, zastoji naj bi nastajali že v Votli peči. Na Dobrijah naj bi bila na cestišču ledena brozga, ki še dodatno otežuje vožnjo.

Do prometne nesreče je prišlo v Hudi luknji,  za enkrat več informacij o nesreči nimamo.

Cesta Radlje – Maribor naj bi bila zaprta v obe smeri, neuradno naj bi prišlo do prometne nesreče.

Prav tako z Uprave RS za zaščito in reševanje sporočajo, da je na več krajih prišlo do snegoloma in sicer na območju Raven na Koroškem, Dravograda in Slovenj Gradca.

V Slovenj Gradcu se je v naselju Pameče na lokalno cesto podrlo drevo. Posredovali so delavci KP Slovenj Gradec ki so drevo odstranili.

Na Ravnah na Koroškem se je v naselju Zelen Breg in Podgora na cesto podrlo nekaj dreves in onemogočilo promet. Posredovali so gasilci KGZ Ravne in delavci KP Ravne na Koroškem.

Agencija Republike Slovenije za okolje je za danes zaradi napovedanega sneženja izdala oranžni alarm za Koroško.

Več informacij sledi.


Vir: FB Policijske kontrole na Koroškem, SPIN, Arso

Dogodki

Zaradi obilnega sneženja, ki je ponoči zajelo Koroško, se ponekod na cestah že pojavljajo zastoji.