Sneg ponekod povzročal težave, poziv k previdnosti v prometu

Razmere so po večini Slovenije zimske. Na pot se odpravite prej, s primerno zimsko opremo, povečajte varnostno razdaljo in hitrost prilagodite razmeram, svetujejo na prometnoinformacijskem centru. Zaradi čiščenja in posipanja cest promet ponekod poteka počasneje. Zaradi novozapadlega snega so imeli ponekod precej dela tudi gasilci in druge službe.

Gasilci so posredovali na območju občin Solčava, Velenje, Vojnik, Kranj, Naklo, Lovrenc na Pohorju, Podvelka, Ravne na Koroškem, Hrastnik, Sveta Ana, Žalec in Maribor. Regijski centri za obveščanje po državi so po do sedaj znanih podatkih zabeležili 17 dogodkov in aktivirali 11 prostovoljnih in eno poklicno gasilsko enoto. Gasilci so imeli največ dela z odstranjevanjem podrtih dreves, ki so se pod težo snega podrla na cestišča in ovirala promet, poroča uprava za zaščito in reševanje.

V Savinjski regiji je zapadlo od pet do 40 centimetrov snega, celjska zimska služba pa je akcije začela v nedeljo okoli 23. ure. Največ dela je bilo z odstranjevanjem drevja in vej s cestišča zaradi južnega snega, je danes za STA povedal vodja službe Damjan Maček. Zastojev v prometu ni bilo, trenutno so vse ceste v regiji prevozne, ponekod pa je na cestah snežna brozga.

Najmanj snega je po njegovih besedah zapadlo na območju Celja, in sicer okrog pet centimetrov, največ pa na Pavličevem sedlu in v Logarski dolini, kjer je zapadlo 40 centimetrov snega.

Danes bo sprva še oblačno, sneženje bo povsod ponehalo. Čez dan se bo delno zjasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 5, na Goriškem in ob morju okoli 10 stopinj Celzija.

Zaradi burje je na vipavski hitri cesti med razcepom Nanos in Ajdovščino prepoved prometa za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton.

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije