Search
Close this search box.

Smučarska sezona je tik pred vrati

Smučarski sejmi so že stalnica po celi Sloveniji, na njih pa je obiskovalcem ponujena tako nova kot tudi rabljena zimska športna oprema. Na večini sejmov je lastno rabljeno opremo mogoče oddati tudi v komisijsko prodajo.

Prvi sneg je že pobelil naše kraje in nas opozoril, da se nevzdržno bližamo začetku smučarske sezone. Kot vsako leto bodo tudi tokrat še pred uradno otvoritvijo posameznih smučišč na različnih lokacijah po Koroškem in Sloveniji pripravili sejme zimske športne opreme, na katerih boste lahko svojo staro opremo nadomestili z novo.

Koroška regija ima zaenkrat napovedana dva sejma, Koroški smučarski sejem bo tako kot že nekaj let potekal v športni dvorani Slovenj Gradec, odvil se bo v petek 30. novembra in soboto 1. decembra. V petek od 17. do 20. ure bo možno oddati smučarsko opremo v komisijsko prodajo,  sobota pa je namenjena vsem kupcem, kateri bodo lahko izbirali med pestro ponudbo smučarske opreme med 9.00 – 20.00. Kupcem bodo na voljo smuči, snežne deske, smučarski čevlji, snowboard čevlji, palice, čelade, drsalke, medtem ko se smučarska oblačila na sejmu ne bodo prodajala.

Zimsko športni sejem na Prevaljah bo na sporedu teden kasneje, v soboto 8. decembra in nedeljo 9. decembra, v prostorih male telovadnice pri Osnovni šoli Franja Goloba. Organizatorji sporočajo, da bodo zaradi lažje organizacije opremo pričeli sprejemati že v petek 7. decembra od 17. ure dalje.

Sejmi tudi po največjih slovenskih mestih

Smučarski sejem Snežinka v Ljubljani se pričenja že jutri, trajal pa bo vse do prihajajoče nedelje. Sejem bo potekal na Gospodarskem raztavišču v Marmorni dvorani (bivša hala B)  in v Preddverju Marmorne dvorane, vse dni bo odprt med 10. in 20. uro. Obiskovalcem bo na voljo pestra izbira nove in rabljene smučarske opreme ter predstavitev smučarskih centrov, del sejma pa bo kot vsako leto tudi komisijska prodaja rabljene smučarske opreme.

Europark Maribor in prodajalna Hervis sejem prav tako pripravljata že ta vikend. Obiskovalci bodo lahko v rdeči medetaži Europarkove parkirne hiše tako kupili kot tudi samostojno ali v sklopu komisijske prodaje prodajali rabljeno zimsko opremo. Hervis pa bo v času sejma ponudil številne sejemske popuste za nakup nove opreme v njihovi prodajalni, ki se nahaja v mariborskem nakupovalnem središču. Poskrbljeno bo tudi za vse tiste, ki jih zanima ponudba zimskih športnih aktivnosti.

Sejem bo odprt v soboto, 24. novembra, med 9. in 21. uro ter v nedeljo, 25. novembra, med 9. in 17. uro. Obiskovalci pa lahko svoje kose opreme v komisijsko prodajo oddajo v petek, 23. novembra, med 16. in 20. uro.

Omeniti velja še sejem rabljene smučarske opreme v Velenju, tega bo mogoče obiskati od 30. novembra do 2. decembra, potekal bo v Rdeči dvorani. V petek bodo vrata odprta od 12. do 19. ure, v soboto od 9. do 17. ure in v nedeljo od 9. do 19. ure.

Dogodki

Smučarski sejmi so že stalnica po celi Sloveniji, na njih pa je obiskovalcem ponujena tako nova kot tudi rabljena zimska športna oprema. Na večini sejmov je lastno rabljeno opremo mogoče oddati tudi v komisijsko prodajo.