SMC s Počivalškom na čelu nadaljuje delo v vladi

Svet stranke SMC je danes po besedah predsednika stranke Zdravka Počivalška sprejel dva sklepa. Prvi je, da nadaljujejo s konstruktivnim delom v vladi s ciljem realizirati koalicijsko pogodbo. Z drugim pa so ga zadolžili za prenovo stranke, s katero bodo šli na naslednje volitve.

Počivalšek je po seji sveta, pred katero je bilo slišati nekaj kritik na račun njegovega vodenja, dejal, da so opravili dolgo, odkrito in temeljito razpravo. “Iskali smo rešitve in dokazali, da se znamo poenotiti o ključnih zadevah,” je navedel. Po njegovih besedah so sklepe sprejeli soglasno.

Glede prenove stranke je navedel, da bodo poskušali okrepiti članstvo v vseh 52 odborih, da bodo nadaljevali razpravo o tem, na kakšen način se lotiti realizacije programa stranke, pa tudi o tem, kako bodo “začeli nagovarjati liberalno volilno telo, na način, da bo dal rezultate”.

Mi smo se pogovarjali in poenotili, verjamem, da bo SMC kos izzivom v vladi in na volitvah, ki bodo temu sledile,” je navedel Počivalšek in dodal, da bo skupaj s poslanci naredil vse, da ostanejo enotni kot poslanska skupina in kot stranka.

Ob njem so v času izjave stali nekateri vidni člani stranke, ni pa bilo podpredsednika stranke in predsednika DZ Igorja Zorčiča ter vodje poslancev Janje Sluga. Oba sta namreč pred tem prizorišče zapustila.

“Liberalci se znamo dogovoriti. Dogovor je demokracija, izvedba je malo trša stvar. Vsak je povedal svoje mnenje in tisti minimalni konsenz, ki ga imamo, zato da smo skupaj, bomo negovali naprej, je glede stališč Sluge in Zorčiča dejal Počivalšek. Na vprašanje, ali sta omenjena poslanca potrdila, da ostajata v stranki in Sluga tudi vodja poslanske skupine, je odgovoril, da o tem niso govorili.

Počivalšek torej verjame, da so enotni, dogajanja na seji in kritik pa podrobneje ni želel komentirati. Glede dela v vladi je ponovil, da bodo stremeli k realizaciji koalicijske pogodbe. O kritikah, da SMC ne ukrepa v primeru neimenovanja tožilcev in financiranja STA pa je med drugim dejal, da je bila SMC že doslej aktivna, da smo “pripeljali zgodbo do sem” in da bodo “naredili vse, da bodo te probleme rešili na način, da bo zadeva sprejemljiva vsem”.

Zatrdil je tudi, da v SMC podpirajo vse ministre vlade, tudi ministrico za izobraževanje iz njihovih vrst Simono Kustec, ki jo v ponedeljek v DZ čaka interpelacija.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije