Search
Close this search box.

Slovensko društvo za celiakijo na 19. Zimskem športnem dnevu na Ribnici na Pohorju s kar 260 udeleženci

Slovensko društvo za celiakijo je 8. februarja pripravilo že 19. Zimski športni dan na Ribnici na Pohorju. Na povabilo se je odzvala tudi koroška poslanka v Državnem zboru Republike Slovenije Alenka Helbl in jih povabila v Državni zbor na sestanek.

19. Zimskega športnega dne se je udeležila tudi poslanka v državnem zboru, Alenka Helbl, ki je društvu ponudila pomoč pri bonitetah za odrasle, kar bodo seveda z veseljem izkoristili. Pozdravila je tudi vse prisotne, tekmovalcem zaželela varno smuko, navijačem pa bučno navijanje.

Letos se je število prisotnih podvojilo. Vseh skupaj se je zbralo kar 260. Že 10 let poteka športni dan na isti lokaciji, torej v idilični Ribnici na Pohorju.

Tudi zato so za vse člane pripravili žrebanje bogatih nagrad. Seveda gre zahvala naslednjim pokroviteljem: Termam Olimija, OOZ Slovenj Gradec, Podjetju Marin Miler, JZ Spotur Slovenj Gradec, Hostlu Soline, Podjetju BSH, Janezu Repolusku, Eleven.si, Ribniškemu Pohorju, Baru Smučar, Smučarski šoli Đana, Podjetju Elops, Hiši Ančka, Vili Pohorje, Restavraciji Ribnica, Turističnemu društvu Ribnica na Pohorju, Prema, Schar Zavarovalnici Triglav, Podjetju Tris&Tris, Podjetju Prima BB, Soel, Lucifer čokoladnici in drugim, ki so na kakšen koli način pomagali pri izvedbi. 

Iz društva se zahvaljujeo tudi vsem članom in vsem ostalim za veliko udeležbo: “Zahvala gre tudi Juretu Verhovniku, ki je poskrbel za odlično glasbo in risal nasmehe, ko je igral na harmoniko, pa Jaki Licnu za presenečenje, Iztokovi ekipi za odlično izpeljano tekmo, Restavraciji Ribnica za okusno kosilo in vsem sponzorjem ter donatorjem za podporo.”

V SDC verjamejo, da ste se imeli v njihovi družbi lepo. Čestitke vsem tekmovalcem za dosežene rezultate in tudi vsem prejemnikom nagrad. Ob koncu dodajajo, da se zagotovo srečajo tudi v prihodnjem letu.

Slovensko društvo za celiakijo ima zapisan svoj moto “Izobražujemo. Združujemo. Pomagamo.” Vztrajno in odločno ozaveščajo ljudi o celiakiji, načinu prehrane in varstvu bolnikov s to boleznijo. In tudi zato je pomemben odnos in način reševanja politike ob težavah bolnikov s to boleznijo.

Vir: Matjaž Gruber

Dogodki

Slovensko društvo za celiakijo je 8. februarja pripravilo že 19. Zimski športni dan na Ribnici na Pohorju. Na povabilo se je odzvala tudi koroška poslanka v Državnem zboru Republike Slovenije Alenka Helbl in jih povabila v Državni zbor na sestanek.