Slovenski odbojkarji so evropski podprvaki (VIDEO in FOTO)

Slovenski odbojkarji so v finalu evropskega prvenstva izgubili proti Italiji in osvojili srebro, ki se sveti kot zlato. Slovenci so v zadnjih šestih letih dvakrat že igrali v finalu in obakrat izgubili, sreča pa jim ni bila naklonjena niti danes. V Katovicah na Poljskem smo lahko sicer spremljali tudi za tri Korošce, ki so igrali za slovensko reprezentanco.

Slovenci so v zadnjih šestih letih dvakrat že igrali v finalu in obakrat izgubili in tako je bilo po napeti igri tudi danes. Leta 2015 so v finalu izgubili s Francozi, leta 2019 pa s Srbi. Danes pa so z rezultatom 2:3 proti Italiji. Na tekmi za tretje mesto so Poljaki s 3:0 (22, 16, 22) premagali Srbijo.

Azzurri so bili na tem prvenstvu neporaženi. Do finala so slavili na vseh osmih tekmah, v predtekmovanju so v skupini premagali tudi Slovence (3:0), danes pa s 3:2.

VIDEO: Slovenci postali evropski podprvaki, zadnja točka. Avtor: Bojana Gorjup

Slovenija : Italija 2:3 (25:22, 20:25, 25:20, 20:25, 9:15)Tekma je bila zelo izenačena, odločale so malenkosti.

VIDEO: Glasni navijači na Poljskem. Avtor: Bojana Gorjup

Naši fantje so imeli v poljskih Katovicah podporo tudi s tribun, na slovenskih tleh pa so bili navijači glasni tudi na organiziranih javnih ogledih. Med drugim je bilo veselo vzdušje tudi na Ravnah na Koroškem, od koder prihajata kapetan in član slovenske odbojkarske reprezentance Tine Urnaut in Klemen Čebulj, kjer se je okoli 50 navijačev zbralo na javno organiziranem spremljanju prenosa tekme na terasi lokala v ravenskem športnem parku. Kljub dežju je bilo vzdušje prešerno, navijači pa ves čas glasno navijali za naše fante. Slovensko reprezentanco je v velikem finalu evropskega prvenstva zastopal tudi Sašo Štalerkar iz Mislinje.

VIDEO: Navijači na Ravnah. Avtor: Matjaž Metelko

Enako kot pred skoraj natanko dvema letoma tudi letos na Ravnah načrtujejo sprejem za svoja dva člana odbojkarske reprezentance.