Search
Close this search box.

Slovenski lovci danes pričeli z darovanjem krvi

Z današnjim dnem se začenja vseslovenska lovska krvodajalska akcija, ki jo organizirajo Lovska zveza Slovenije, lovsko dobrodelno združenje Diana in Rdeči križ Slovenije in bo potekala do konca januarja. Predsednik zveze Lado Bradač in predstavniki združenja Diana bodo kri darovali danes na Zavodu RS za transfuzijsko medicino v Ljubljani.

Lovci želijo s sodelovanjem v akciji pokazati svojo povezanost, pripadnost in pripravljenost pomagati. Hkrati si bodo prizadevali, da njihova akcija postane tradicionalna, so zapisali v zvezi. Tokratna se bo glede na potrebe nadaljevala tudi februarja.

Posamezne družbene skupine že imajo tradicionalne krvodajalske akcije. Znane so študentske. Študenti s svojim projektom Častim pol litra spodbujajo mlade k medsebojni pomoči in jih opogumljajo, da se takšnih akcij udeležujejo tudi samoiniciativno.

Redno darovanje krvi po besedah delavcev v zdravstvu zagotavlja, da imajo vsi posamezniki dostop do zadostnih zalog varnih in kakovostnih krvnih pripravkov, ki so sestavni del splošnega zdravstvenega zavarovanja in ključen element učinkovitega zdravstvenega sistema. Krvodajalci so po njihovih navedbah zelo pomemben del zdravstva.

V Sloveniji daruje kri skoraj pet odstotkov prebivalcev, vsak delovni dan pa približno 350 ljudi.

Dogodki

Več iz istega kraja