Search
Close this search box.

Slovenska vojska za dijake in študente organizira brezplačni vojaški tabor

Slovenska vojska vsako leto ponuja polnoletnim dijakom in dijakinjam ter študentom in študentkam možnost, da se prijavijo in udeležijo dvotedenskega (13 dni) vojaškega tabora. Udeležba na taboru pomeni povečano psihofizično obremenitev, saj bodo udeleženci podvrženi pravemu vojaškemu usposabljanju in vojaški disciplini, navajajo na njihovi spletni strani.

Letošnji tabor bo potekal od 1. do 14. julija v vojašnici Boštjana Kekca na Bohinjski Beli in njeni okolici ter na vadišču Poček. Zainteresirani kandidati se lahko na razpis prijavite do 19. marca, za največ 80 udeležencev, so sporočili z Ministrstva za obrambo.

Prijavljene kandidate najprej varnostno preverijo, nakar jih, glede na prednostni vrstni red, napotijo na zdravniški pregled, kjer ocenijo njihovo sposobnost za opravljanje vojaške službe. Z udeleženci sklenejo tudi pogodbo o udeležbi na vojaškem taboru.

»Program je namenjen študentom fakultet in dijakom srednjih šol v Republiki Sloveniji. Program sledi interesu Slovenske vojske za vključitev vojaških vsebin – modulov v sistem javnega izobraževanja tako na srednješolskem kot visokošolskem nivoju. Prav tako program omogoča polnoletnim državljanom (praviloma študentom ali dijakom), da se seznanijo in pripravijo za morebitno nadaljevanje svoje poklicne kariere na Ministrstvu za obrambo in v Slovenski vojski oziroma da spoznajo vojaško delovanje in izhajajoče strokovne vsebine. Preko vsebin in načina dela predstavlja orodje promocije Slovenske vojske,« je navedeno v razpisu.

S taborom želijo dijakom in študentom ponuditi možnost za koristno preživetje dela počitnic, ki vam bo zagotovo ostal v spominu in vam bo mogoče tudi osnova za izbiro vojaškega poklica, so še zapisali v povabilu.

Več informacij o taboru najdete TUKAJ.

Dogodki