Search
Close this search box.

Slovenjgraški župan v porodnišnici obiskal prva letošnja Korošca (FOTO)

O tem, da se je prvi deček letos rodil v Ljubljani, deklica pa v jeseniški porodnišnici smo že poročali. Kot prva Korošica pa je v letošnjem letu na svet prijokala mala Tena, Korošec pa David, ki ju je v porodnišnici obiskal tudi župan MO Slovenj Gradec, Tilen Klugler.

Naj spomnimo, da se je po poročanju STA prvi v letu 2020, dve minuti čez polnoč, rodil deček v ljubljanski porodnišnici. Natanael je težak 4,140 kilograma in velik 55 centimetrov, so za STA povedali v ljubljanski porodnišnici. Prva deklica letos pa se je rodila ob 2. uri na Jesenicah. Sofia je težka 2,220 kilograma in velika 46 centimetrov, o čemer si lahko več preberete TUKAJ.

Slovenjgraški župan je po obisku Tene in Davida na Facebook profilu zapisal: “Obisk pri novorojenčkih je vedno prav poseben dogodek na začetku januarja. To leto sta Tena iz Dravograda in David iz Slovenj Gradca kot prva v slovenjgraški porodnišnici pokukala na svet. Sicer pa se je v minulem letu 2019 v Slovenj Gradcu rodilo 1001 otrok, od tega malo več kot polovica fantkov in 13 dvojčkov. Teni, Davidu in vsem novorojenčkom ter njihovim ponosnim mamicam in očkom iskreno čestitam. Želim vam veliko sreče, zdravja in družinskih radosti!”

Pri tem naj še omenimo, da je lani v slovenjgraški bolnišnici prvi prijokal na svet Aleks iz Črne na Koroškem.

Iskrene čestitke tudi v imenu Koroških Novic.

Dogodki