Search
Close this search box.

Slovenjgraški športniki ob dnevu Zemlje posadili lipo

Ob svetovnem dnevu Zemlje je v Slovenj Gradcu na pobudo Judo kluba Acron Slovenj Gradec Športna zveza Slovenj Gradec, skupaj s športnimi društvi in Javnim zavodom Spotur, simbolično posadila lipo.

Posajena lipa bo skozi prispodobo svoje rasti predstavljala vrednote, ki jih želimo preko športa prenesti na naše mlajše generacije v upanju, da se bodo naši športni podmladki razrastli v duhu vztrajnosti, požrtvovalnosti, pokončnosti, trdoživosti in stabilnosti. Naj se te vrednote športa, ki se trenutno z vsemi silami in s svojimi zmožnostmi zoperstavljalo posledicam aktualne epidemiološke situacije globoko zakoreninijo v naše mlajše generacije in tako podpirajo njihovo rast in razvoj na izbrani športni in življenjski poti,” so zapisali na spletni strani športne zveze ter dodali, da je epidemija covida-19 trenutek, “da se še bolj zavemo teh vrednot in začnemo gledati širše, ker se je pokazalo, da so narava, gibanje in šport za celostni razvoj nujna, če želimo ostati zdrava in moderna družba. Naj bo ta posajena lipa simbol tega boja.”

Posaditve lipe so se udeležili tudi slovenjgraški župan Tilen Klugler, direktorica JZ Spotur Marija Lah, predsednica Športne zveze SG mag. Mojca Verhovnik, predstavniki Judo kluba Acron ter nekaterih ostalih športnih društev. Lipo so posadili ob 12.00 uri na zunanjem fitnesu pred športno dvorano.

FOTO: V Slovenj Gradcu so ob dnevu Zemlje posadili lipo:

Vsako leto 22. aprila obeležujemo svetovni dan Zemlje. Tema letošnje 51. obletnice je Obnovimo našo Zemljo. V ospredju so opozorila pred posledicami podnebnih sprememb in uničevanjem okolja. Tako kot lansko leto bo tudi letošnje praznovanje bolj digitalno.

VIR: MOSG, Športna zveza Slovenj Gradec, STA

Dogodki

Ob svetovnem dnevu Zemlje je v Slovenj Gradcu na pobudo Judo kluba Acron Slovenj Gradec Športna zveza Slovenj Gradec, skupaj s športnimi društvi in Javnim zavodom Spotur, simbolično posadila lipo.