Slovenjgraški šolarji hrvaškim sovrstnikom poslali paketke sreče

Kot smo že poročali, so takoj po uničujočem potresu na Hrvaškem tudi posamezniki na Koroškem pristopili k akciji zbiranja humanitarne pomoči za prizadete. Pobudnik akcije je Erih Berlič, ki je z zbiranjem stvari za pomoči potrebnim začel že 30. decembra. Prva pošiljka je že bila dostavljena na potresno območje na Hrvaško, druga pa je šla na pot danes.
136755601_10221964685020414_1456549018638482416_n

Na območju Siska in Petrinje, ki se nahaja približno 50 kilometrov jugovzhodno od Zagreba, je v enem od močnejših potresov konec lanskega leta umrlo sedem ljudi. Do torka so zaradi potresa prijavili škodo na več kot 22.000 objektih. Nekateri prebivalci omenjenih mest so ostali brez vsega, brez osebnih potrebščin, strehe nad glavo … Pismo podpore je županu mesta Petrinje v imenu Sveta Koroške regije poslala tudi županja mag. Romana Lesjak, v Sloveniji pa že teče tudi več dobrodelnih akcij, med drugim tudi na Koroškem.

Zbirna mesta za oddajo stvari pomoči potrebnim so bila tako pri nas na Koroškem kot tudi v Avstriji. Prošnji Erih Berlič, da bi pomagali prizadetim v potresu, se je odzvalo veliko ljudi, med drugim tudi osnovnošolci iz podružnične šole Pameče-Troblje.

Učenci 6. c razreda so v sodelovanju z razredničarko in vodjo podružnične šole Pameče-Troblje ter ob pomoči PGD Pameče-Troblje za sovrstnike, ki so zaradi potresa ostali brez vsega ali utrpeli škodo, pripravili paketke dobre volje. Poslali so jih 17 otrokom podružnične šole v Donji Hruševac, kamor se učenci še nekaj časa ne bodo mogli vrniti. Otroci se po dnevih preživetih v avtomobilih, že vračajo na domove, a so zaradi popotresnih sunkov še zmeraj pretreseni. Da bi jim njihovo stisko vsaj malo olajšali, so se slovenjgraški šolarji odločili, da jim priskočijo na pomoč, za kar se jim organizator akcije najlepše zahvaljuje.

Pobudnik akcije Erih Berlič se ob tem zahvaljuje vsem, ki ste pripomogli k temu, da je bil spet zapolnjen vsak kotiček v kombiju. Pri čemer je izpostavil, “da gre zahvala ne le Korošcem na slovenski strani meje, ampak tudi v Avstriji, med drugim županu g. Vladimirju Smrtniku, Bleiburger Liste EL.”

Oddajo paketov na terenu pa lahko spremljate tudi v živo na Facebook profilu Eriha Berliča, ki ga najdete TUKAJ. O dogajanju na terenu pa bomo poročali tudi na strani Koroških Novic.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.