Slovenjgraški dom starostnikov brez okužb, v prevaljskem ena nova

Koroški domovi za starejše se vsak po svojih močeh trudijo obvladovati širjenje okužb z novim koronavirusom. Medtem ko je slovenjgraškemu domu starostnikov uspelo doseči, da trenutno med stanovalci nimajo okuženih, pa se število okuženih še naprej povečuje v prevaljskem domu, kjer imajo trenutno v rdeči coni v domu 33 stanovalcev.
dom starostnikov prevalje

Slovenjgraška enota Koroškega doma starostnikov, kjer so prvo okužbo potrdili 11. oktobra, število okuženih pa je nato naraslo na več kot 60 med stanovalci in zaposlenimi skupaj, so se torej razmere umirile. Trenutno nimajo okužb pri stanovalcih, tudi nimajo več rdeče in sive cone. Od zaposlenih pa so tri sodelavke po pozitivnem testu še v bolniškem staležu, je sporočila vodja doma Marjana Kamnik.

V obdobju, ko so imeli v slovenjgraški enoti Koroškega doma starostnikov največ okužb med stanovalci, so razmere začasno reševali tudi tako, da so del okuženih stanovalcev začasno premestili v rdečo cono v prostore Term Topolšica. Ko so se razmere umirile, pa so se stanovalci vrnili v Slovenj Gradec.

Drugače je trenutno v Domu starejših na Fari na Prevaljah, kjer so po torkovem testiranju potrdili eno novo okužbo med stanovalci, tako da imajo trenutno v rdeči coni v domu 33 stanovalcev, eden od stanovalcev pa se je danes že lahko vrnil iz rdeče cone na oddelek.

V rdeči coni so nekateri stanovalci popolnoma brez simptomov, lažji potek bolezni opažajo pri petih stanovalcih, bolnišnične oskrbe zaradi covida-19 doslej ni potreboval nihče, je danes prek spletne strani doma sporočila direktorica Stanka Vauh. Zaradi izolacije je odsotnih šest zaposlenih.

Število okuženih je v torek naraslo tudi v Domu Hmelina v Radljah ob Dravi, kjer so po zadnjem večjem testiranju, ki so ga opravili v ponedeljek, potrdili deset novih okužb med stanovalci in dve novi med zaposlenimi. Tako je bilo iz radeljskega doma v torek 47 stanovalcev v prostorih Term Topolšica, 20 stanovalcev v rdeči coni v domu, še devet pa v bolnišnici. Zaradi okužbe ali stika z okuženim je bilo v torek z dela odsotnih 15 zaposlenih v domu.

Preberi še:  Včeraj na Koroškem 38 novih okužb, v bolnici še naprej sprejemajo covidne bolnike

V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec pa so danes zaradi covida-19 zdravili 54 bolnikov, med njimi jih sedem potrebuje zdravljenje v intenzivni enoti. Zaradi aktivne okužbe je odsotnih 41 zaposlenih v bolnišnici.

Kot so danes še sporočili iz bolnišnice, so zaradi slabe epidemiološke slike in vdorov v belo cono obiski kritično bolnih v bolnišnici omejeni na največ eno osebo za 15 minut na dan v beli coni, medtem ko obiski na oddelku s covidnimi bolniki niso možni.

V bolnišnici so sicer v torek testirali 46 oseb s sumom na okužbo z novim koronavirusom, pri tem pa okužbo potrdili v 12 primerih.

Dogodki

Prosta delovna mesta

Kaj bomo danes jedli?

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun