Search
Close this search box.

Slovenjgraške državne prvake prišla pozdravit množica navijačev (VIDEO in FOTO)

Danes je v Slovenj Gradcu potekal slavnostni sprejem članske ekipe prvakov 1. B državne rokometne lige, športnikov Rokometnega kluba Slovenj Gradec 2011, moške mladinske ekipe in ženske kadetske ekipe.

Danes je v Slovenj Gradcu potekal slavnostni sprejem članske ekipe prvakov 1. B državne rokometne lige, športnikov Rokometnega kluba Slovenj Gradec 2011, ki so z osvojenim številom točk postali državni prvaki 1. B rokometne lige in se tako uvrstili v 1. A državno rokometno ligo. Sprejem, ki ga je za bojevnike mesta miru pripravila MO Slovenj Gradec z županom Tilnom Kluglerjem, pa je bil namenjen tudi ženski kadetski ekipi in moški mladinski ekipi, ki se ji je z uspešnimi nastopi v letošnji sezoni uspela prav tako uvrstiti v 1. mladinsko državno rokometno ligo.

VIDEO: Kratek pregled celotnega dogajanja na današnjem sprejemu rokometašev v Slovenj Gradcu


VIDEO: Izjava kapetana kluba Francija Pokliča


Na Trgu svobode se je ob 18.00 zbrala množica ljubiteljev rokometa, podpornikov in navijačev slovenjgraških rokometašev, načelu z njihovo najzvestejšo publiko in navijaško skupino, z Orli, ki so tudi tokrat poskrbeli za dobro vzdušje.

VIDEO: Izjava zvestega navijača, ki že 30 let prostovoljno briše parket slovenjgraškim rokometašem


Ob ustanovitvi kluba, je vodstvo zapisalo: »Vsi skupaj si želimo in verjamemo, da se bo ta nov začetek razvil v zgodbo o uspehu, ki bo vrnila slovenjegraški rokomet tja kamor sodi, med najboljše v Sloveniji.« Danes so njihove besede in želje uslišane, slovenjgraški bojevniki pišejo zgodovino, uresničujejo sanje in želje mnogih Korošcev, ki so in še vedno verjamejo vanje.

VIDEO: Izjava predsednika RK Slovenj Gradec 2011 Sama Lampreta


Naj spomnimo, da se je minuli vikend v Trbovljah odvila še zadnja tekma letošnje sezone za rokometaše Slovenj Gradca. Bojevniki so že v goste odšli prepričani, da domov prinesejo naslov prvaka in imeli so prav. Vseskozi pa so jih s trboveljskih tribun, tako kot tudi na vseh prejšnjih tekmah, glasno spodbujali tudi navijači in slovenjgraški Orli, ki so jim zagotovo pomagali do še ene pomembne zmage, s katero so bojevniki osvojili naslov prvaka 1. B slovenske rokometne lige v letošnji sezoni. Skupaj z drugo uvrščeno ekipo RD Butan plin Izola pa so si že pred zadnjo tekmo zagotovili tudi vstopnico za vstop med elito v 1. NLB ligo.

VIDEO: Izjava trenerja Sebastjana Soviča


Za varovance Sebastjana Soviča, ki se je v klub vrnil letos in naj bi ekipo vodil do konca te sezone, je bilo to leto naporno, ampak uspešno. Naj omenimo, da se je Sovič, ki je pred tem že vodil koroško zasedbo in je tudi eden od ustanoviteljev rokometnega kluba Slovenj Gradec 2011, v klub vrnil konec januarja in prevzel delo dotedanjega trenerja Slavka Iveziča.

FOTO: Aljaž Uršej

Na današnjem sprejemu so prisotne nagovorili in čestitali rokometašem župan MO Slovenj Gradec Tilen Klugler, generalni sekretar Rokometne zveze Slovenije Goran Cvijić, predsednica Športne zveze Slovenj Gradec Mojca Verhovnik in predsednik RK Slovenj Gradec 2011 Samo Lampret. V kratki uvodni točki so se predstavili mladi plesalci, zapela pa je tudi Dunja Vrhovnik.

VIDEO: Izjava župana Tilna Kluglerja


Danes je v Slovenj Gradcu potekal slavnostni sprejem članske ekipe prvakov 1. B državne rokometne lige, športnikov Rokometnega kluba Slovenj Gradec 2011, moške mladinske ekipe in ženske kadetske ekipe.