Slovenjgraška občina vrtcem in šolam donirala zaščitne maske

Slovenjgraški župan Tilen Klugler in poveljnik občinskega štaba Civilne zaščite Marijan Klemenc sta ob pričetku varstva in pouka predala donacijo zaščitnih sredstev iz rezerv občine. Zaposlenim v vzgoji in izobraževanju ter otrokom sta ob vrnitvi v vrtce in šole zaželela veliko uspehov in predvsem čim manj okužb.

“Ker se bodo morali zaposleni in otroci v prihajajočih zavzeto in odgovorno spopasti s preprečevanjem širjenja virusa v dokaj zahtevnih pogojih načina delovanja izobraževalnih institucij, smo prepričani, da jim bo donacija zaščitnih mask s strani Mestne občine Slovenj Gradec in občinskega Štaba Civilne zaščite gotovo prišla zelo prav,” so ob tem povedali na občini.

Zaščitna sredstva so včeraj razdelili po enotah vrtcev in osnovnih šol “v želji, da jih uporabniki s pridom izkoristijo za varovanja zdravja zaposlenih in otrok”.

Župan Klugler in poveljnik Klemenc sta vzgojiteljem in učiteljem zaželela nemoteno izvajanje poslanstva vzgoje in izobraževanja ter uspešno soočanje z morebitnimi težavami, ob tem pa sta izrazila upanje, da bo epidemiološka slika ostala ugodna in da se bodo razmere počasi normalizirale, življenje pa vrnilo v utečene tirnice.

VIR: MOSG

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije