Search
Close this search box.

Slovenjgraška občina v sanacije in prenove na nekaterih šolah

Slovenjgraška občina se je lotila nekaterih nujnih sanacij v šolskih objektih. V OŠ Podgorje so uredili sanitarije, na Prvi OŠ sanirali zobno ambulanto, na POŠ Pameče zunanjo steno učilnice in vhod, v POŠ Razbor pa so pričeli z ureditvijo učilnice.

V Osnovni šoli Podgorje so se lotili ureditve sanitarij. Sanitarije so uredili v slabe pol meseca, investicija pa znesla dobrih 21.000 evrov. Več tukaj.

Ob vzpostavitvi začasne zobozdravstvene koncesijske ambulante so, ob izselitvi dosedanjega koncesionarja in pred pričetkom opravljanja dejavnosti novega koncesionarja sanirali prostore zobne ambulante na Prvi osnovni šoli Slovenj Gradec.

V investiciji, ki je znesla 17.000 evrov so odstranili stare dotrajane talne obloge in dotrajano stensko keramiko, položili so nove talne obloge, skitali in zbrusili stene ter položili novo keramiko. Menjali so dotrajane stropne plošče, zamenjali strojne in elektro instalacije in staro sanitarno opremo. Zamenjali so tudi stikala, termostatske glave, luči in ventilatorje, dobavili in zmontirali so odzivnike za razkužila.

FOTO: Sanacija prostorov zobne ambulante na Prvi OŠ Slovenj Gradec:

Na POŠ Pameče se je po tleh in po zidovih v kletni učilnici pojavila nevarna plesen. Na občini so pojasnili, da so ob tem ugotovili, da je prihajalo do zamakanja učilnice, ker objekt v tem delu ni imel hidroizolacije ter urejenega odvodnjavanja. Ugotovili so tudi, da je imela učilnica neprimerna okna, vgrajena na preperelo leseno podlago.

Lotili so se dela in uredili odvodnjavanje zunanje strani učilnice in novo hidroizolacijo, zamenjali so okna, uredili vhod iz učilnice v amfiteater in parkirišče pred vhodom v šolo. Investicija je bila vredna dobri 32.000 evrov.

FOTO: Na POŠ Pameče so med drugim zamenjali okna in uredili parkirišče:

Za izboljšanje učnih pogojev so se v Podružnični osnovni šoli Razbor, lotili investicije sanacije učilnice in prostorov v šoli.

Kot je zapisano na spletni strani slovenjgraške mestne občine bodo odstranili dotrajane talne obloge in estrih ter z vlago poškodovane omete, izravnali bodo talne plošče, izvedli hidroizolacijo, toplotno izolacijo, mikroarmiran estrih, novo talno oblogo ter talno ogrevanje, uredili bodo strop z Armstrong ploščami in elektro instalacije.

FOTO: Sanacija učilnice v POŠ Razbor:

VIR: MOSG

Dogodki

Slovenjgraška občina se je lotila nekaterih nujnih sanacij v šolskih objektih. V OŠ Podgorje so uredili sanitarije, na Prvi OŠ sanirali zobno ambulanto, na POŠ Pameče zunanjo steno učilnice in vhod, v POŠ Razbor pa so pričeli z ureditvijo učilnice.