Slovenjgraška občina ponovno prodaja stanovanja v njeni lasti

Mestna občina Slovenj Gradec je objavila javni poziv za odkup stanovanj, ki so v lasti občine. Občina ima trenutno v lasti 221 stanovanj, v poziv za odkup pa je vključenih 168 stanovanj. S podobnim lanskim pozivom je občina že prodala deset stanovanj, z vsemi prejetimi sredstvi pa bo po načrtih zgradila še en blok neprofitnih stanovanj.
občina-slovenj-gradec

Občinska stanovanja se po ocenjeni vrednosti prodajajo najemnikom neprofitnih stanovanj za nedoločen čas, najemnikom službenih in tržnih stanovanj ter njihovim ožjim družinskim članom, navedenim v najemni pogodbi, če imajo stalno bivališče na naslovu stanovanja. Interesenti morajo zahteve oz. vloge za odkup stanovanja skupaj s predpisano dokumentacijo vložiti do vključno 15. julija letos, je razvidno iz objavljenega javnega poziva.

Na podlagi podobnega lani objavljenega javnega poziva je občina že prodala deset stanovanj. Celotna kupnina od prodanih stanovanj je znašala 511.000 evrov in je bila plačana v letošnjem letu. “Prejeta sredstva od prodaje stanovanj bodo porabljena namensko za gradnjo bloka neprofitnih stanovanj. Lokacijo in velikost novega bloka še proučujemo,” so za STA pojasnili na slovenjgraški občini.

Medtem se v Slovenj Gradcu zaključku že bliža gradnja novega bloka s 54 neprofitnimi stanovanji, ki ga občina gradi s pomočjo sredstev iz mehanizma celostne teritorialne naložbe.

Poleg tega je v Slovenj Gradcu v zadnjem letu živahna tudi zasebna gradnja stanovanj. Če bodo uresničeni vsi zastavljeni projekti tudi zasebnih investitorjev, bo v nekaj letih v Slovenj Gradcu na voljo okoli 350 novih stanovanj.

Preberi še:  Ugoden trend se nadaljuje: Koroška že drugi dan brez novega primera