Search
Close this search box.

Slovenjgraška občina je pridobila sklep o sofinanciranju izgradnje urbanega parka in bazena

Mestna občina Slovenj Gradec je dne 24.1.2019 pridobila sklep o sofinanciranju – projekta »Sanacija degradiranega območja Mercator – gradnja zimskega bazena in urbanega parka, ki ga je izdalo Ministrstvo za okolje.

Glavni cilj projekta sanacije degradiranega območja Mercator je celostna ureditev degradiranega območja v javno površino urbanega parka, ki bo skupaj z novim javnim bazenskim kompleksom (zimski in letni bazen) predstavljala reaktivacijo neizkoriščenega prostora znotraj urbanega območja in tako izboljšala obstoječe stanje.

Tako se bo na območju med industrijsko cono Modul – starim bazenom in trgovskim centrom Mercator dodalo nove vsebine za oživitev zapuščenega prostora v izmeri 9.800 m2. Vsebine urbanega parka, ki je namenjen predvsem medgeneracijskemu druženju predstavljajo najnovejše trende na področju urbanih športov.

Tako se bo v urbanem parku zgradil nov rolkarski poligon v velikosti 1.400 m2 in je po velikosti trenutno največji projektiran tovrstni objekt v Sloveniji. Prav tako se bodo postavile postaje za fitnes na prostem, balvanska stena za športno plezanje ter kolesarski grbinasti poligon – pumptrack.

Bazenski kompleks združuje zimski bazen v izmeri 3.300 m2 bruto, ter zunanji bazenski kompleks. Zimski bazen  predstavlja 25 x12,5 m velik bazen z manjšim otroškim bazenom, dvema whirpooloma, 4  savnami, fitnesom, otroško igralnico, zdravstvenim delom ter restavracijo.

Plavalni bazen je projektiran na način, da je uporaben za vse starostne skupine saj je v njem predvideno premično dno v velikosti 125 m2, katero zagotavlja najširšo uporabnost tako za najmlajše kot tudi za tekmovalce. Zunanji bazenski kompleks predstavljata 25×11 m velik bazen ter manjšim otroški bazen s primernimi otroškimi igrali.

Ocenjena vrednost projekta je 6.811.088,01 € za katerega je MOSG pridobila 5.184.926,10 € iz Evropskega sklada za regionalni razvoj,  kar predstavlja 76,12 % sofinanciranja. Terminski plan izgradnje investicije in s tem zaključka projekta je 31.12.2020.

Mestna občina Slovenj Gradec je dne 24.1.2019 pridobila sklep o sofinanciranju – projekta »Sanacija degradiranega območja Mercator – gradnja zimskega bazena in urbanega parka, ki ga je izdalo Ministrstvo za okolje.