Search
Close this search box.

Slovenjegraško poletje prinaša še en vrhunski večer: prihaja Uroš Perić z Big Band-om RTV Slovenija

V soboto vas čaka v Slovenj Gradcu še en glasbeni večer, ki bo dih jemajoč. V Rotenturn prihaja edinstven glasbenik, ki mu ni para - Uroš Perić ter Big Band RTV Slovenija.

V soboto, 8. julija 2023, ob 21. uri bo v Rotenturnu ponovno glasbeni večer, ki bo zagotovo pustil sled. Za vas bo igral Uroš Perić in Big Band RTV Slovenija.

Uroš Perić, izvrsten in edinstven glasbenik, pianist, aranžer, tekstopisec, umetnik v polnem pomenu besede, ki mu ni para, slovi kot izjemen vokalist in interpret pesmi iz zlate dobe bluesa, jazza in soula. Je eden najplodnejših in najuspešnejših slovenskih glasbenikov doma in v tujini. Svetovni glasbeni kritiki so ga oklicali kot enega redkih belcev, ki premore vokal, stil in dušo črnskih glasbenikov.

Perićevo igranje, ki ga lahko brez zadržkov primerjamo z zvenom odličnega Gena Harissa, je polno elementov jazza in bluesa. Med glasbeniki svetovnega formata, ki so Perićevemu ustvarjanju pustili največji pečat, zagotovo izstopa Ray Charles, zaznamovali pa so ga tudi: Nat King Cole, Aretha Franklin, Ben Webster, Dinah Washington, Gene Harris, Erroll Garner, Gladys Knight, Donnie Hathaway, Quincy Jones, David Fathead Newman, Hank Crawford, Billie Holliday, Otis Redding, Sam Cooke … Z izrazito obarvanim vokalom in značilnim načinom gibanja ter igranja na klavir Perić pri občinstvu vedno znova izzove stoječe ovacije in jih ponese do evforične navdušenosti.

V primeru slabega vremena se prireditve prestavijo v Kulturni dom Slovenj Gradec. To bo večer, ki ga zagotovo ne gre zamuditi – lepo vabljeni!

Dogodki

V soboto vas čaka v Slovenj Gradcu še en glasbeni večer, ki bo dih jemajoč. V Rotenturn prihaja edinstven glasbenik, ki mu ni para - Uroš Perić ter Big Band RTV Slovenija.