Search
Close this search box.

Slovenj Gradec se ta vikend prelevi v srednjeveško središče – pridružite se 11. Srednjeveškemu preludiju!

To soboto in nedeljo je Slovenj Gradec srednjeveško obarvan, saj se obeta največja srednjeveška prireditev Srednjeveški preludij.

Zabeležite si 15. in 16. junij 2024, saj nikakor ne smete zamuditi tako edinstvenega doživetja. V Slovenj Gradcu se bo namreč odvil že 11. srednjeveški preludij, ki velja za dih jemajoč dogodek.

V novi delavnici izjemno srčne medičarske, lectarske in svečarske družine Perger se že pripravljajo na izdelavo deset metrov dolgega in skoraj 18 kilogramov težkega bio bonbona, ki ga bodo v soboto, 15. junija popoldne razdelili med obiskovalce Srednjeveškega preludija. Nedeljska atrakcija prireditve, ki bo mesto vrnila v srednji vek, pa bo 15-metrski medenjak, ki ga bodo licitirali župani, na čelu s Tileniusum I.

Licitacijo bo vodil deželni glavar Hrabroslavius VIII., ki bo za čas Srednjeveškega preludija prevzel oblast v mestu. In tudi odgovornost za vse, kar se bo dogajalo v krčmi Pri Merjascu, pri barantanju z srednjeveškimi novčiči na tržnici, v viteških bojih, na čarovniških predstavah, na ognjenem šovu, da človeški katapult, ki ga bodo v mesto pripeljali Dunkin Devils sploh ne omenjamo.

V goste prihajajo najboljše viteške skupine iz tujine, ki bodo uprizorile neizprosne viteške boje ob katerih se bo zaiskrilo kot nekoč.

Hrabroslavius VIII. ne bo imel lahkega dela …

Vir: Spotur

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

To soboto in nedeljo je Slovenj Gradec srednjeveško obarvan, saj se obeta največja srednjeveška prireditev Srednjeveški preludij.