Search
Close this search box.

Slovenj Gradec obiskal dobrodelni kolesar (FOTO)

Kolesar Matjaž Hribljan, član Kolesarskega kluba Jan Sport z Vrhnike, se je pred tednom dni podal na trinajstdnevno kolesarjenje po Sloveniji, s pomočjo katerega skupaj z Društvom distrofikov Slovenije in Kolesarskim klubom Jan Sport zbira denar za ljudi z amiotrofično lateralno sklerozo (ALS).

ALS je težka bolezen, ki se običajno pojavi med 40. in 60. letom starosti. Povzroča slabenje in usihanje skeletnih mišic, ki jih uporabljamo pri žvečenju, hoji, govorjenju in dihanju. Bolniki hitro pristanejo na invalidskem vozičku in so odvisni od fizične pomoči drugih ljudi, po postavitvi diagnoze pa jim največkrat ostane le še do pet let življenja. V Sloveniji je trenutno okoli 150 obolelih.

Dobrodelno kolesarjenje, ki ga namenja tako zbiranju sredstev kot ozaveščanju o ALS, je Matjaž Hribljan poimenoval Dobrodelni projekt »212 občin«. Med 19. in 31. julijem 2022 bo namreč prekolesaril vse slovenske občine in se v vsaki od njih tudi ustavil. Ponedeljek 25. julija 2022 je obiskal Mestno občino Slovenj Gradec, kjer ga je sprejela podžupanja Mestne občine Slovenj Gradec Martina Šisernik. V kratkem pogovoru je med drugim povedala, da podpira tovrstne dobrodelne akcije in spoštuje posameznike, ki so tako srčni, kot Matjaž.

V dobrodelni akciji lahko sodelujete tudi vi, spoštovani obiskovalci spletne strani Mestne občine Slovenj Gradec, in sicer tako, da pošljete SMS sporočilo s ključno besedo ALS5 na 1919. S tem boste za pomoč bolnikom z ALS, med katerimi so tudi občani Mestne občine Slovenj Gradec, prispevali 5 evrov. Hvala lepa vsem, ki se boste odločili za solidarno gesto!

Besedilo: Barbara Pur, urad župana MO Slovenj Gradec

Dogodki