Search
Close this search box.

Slovenj Gradec: Miklavž je s svojim obiskom razveselil najmlajše (FOTO)

S prihodom prvega od treh dobrih mož Miklavža, ki goduje 6. decembra, se začenja čas obdarovanj v veselem decembru. Tako je tudi v ponedeljek, 5. decembra 2022 v Slovenj Gradcu otroke obiskal Miklavž.

Z veselim decembrom so se v Slovenj Gradcu pričele številne prireditve. Najprej prižig prazničnih luči in zabava s skupino DaDžem, nato, je potekal knjižni sejem z otvoritvijo starega hladilnika “Vzemi in daruj knjigo” in nastopom Adija Smolarja. Ter predstavitev projekta “Popravhajmo se” z Milanom Kamnikom.

Čarobno vzdušje se je nadaljevalo včeraj, ko je otroke v cerkvi sv. Elizabete obiskal Miklavž, kateri so ga pričakali v velikem številu. Predtem so poslušali poučno zgodbo.

Otroci so Miklavža nestrpno pričakovali in ga z glasnim vzklikanjem tudi priklicali. Prišel je v spremstvu angelov. Otroke je najprej pozdravil in jim sporočil: “Zelo pomembno je, da smo dobri in da smo drug drugemu Miklavži, ter da delamo dobra dela.” Potem je otrokom razdelil simbolična darila.

Miklavž je pred tem obiskal bolnike po domovih, v bolnišnici, domu starostnikov, upokojence, brezdomce, ustanove v centru…

Veseli december se v mestu Slovenj Gradec nadaljuje in vabljeni, da se udeležite katere izmed prireditev in se veselite čarobnosti božiča.

Fotogalerija