Slovenj Gradec gostil mednarodni dogodek »Sustainable. Smart. Connected.«

Mestna občina Slovenj Gradec je v ponedeljek, 6. junija 2022, gostila mednarodni dogodek z naslovom »Sustainable. Smart. Connected.«. Dogodka v okviru projekta »Deep Demonstration« so se poleg predstavnikov lokalne skupnosti udeležili tuji in domači strokovnjaki z različnih področij pa tudi potencialni investitorji ter drugi deležniki, ki želijo z ambicioznimi načrti soustvarjati trajnostno prihodnost mestne občine Slovenj Gradec in širše koroške regije.

V prostorih Mestne občine Slovenj Gradec je dogodku »Sustainable. Smart. Connected.«, ki je v celoti potekal v angleškem jeziku, prisostvovalo 35 udeležencev, več kot 50 pa se jih je s pomočjo spletne platforme ZOOM dogodka udeležilo na daljavo.

Podžupan Mestne občine Slovenj Gradec dr. Peter Pungartnik

Udeležence je uvodoma nagovoril podžupan Mestne občine Slovenj Gradec dr. Peter Pungartnik, ki je med drugim poudaril pripravljenost Mestne občine Slovenj Gradec za sodelovanje in podporo razvojnim projektom s področij trajnostnega turizma, krožnega gospodarstva in humane digitalizacije, ki lahko bistveno prispevajo k višji kakovosti življenja občank in občanov ter k boljši prepoznavnosti in večji privlačnosti občine za obiskovalce.

Z video nagovorom sta udeležence pozdravila tudi poslanec Evropskega parlamenta Franc Bogovič ter uveljavljeni nizozemski strokovnjak za nepremičninske in infrastrukturne investicije Norbert Bol.

V nadaljevanju so sledile predstavitve treh projektov, ki so strateškega pomena za uspešen nadaljnji razvoj občine: Smart village SUN, Terme Slovenj Gradec in revitalizacija Športnega letališča Slovenj Gradec.

Besedilo: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Slovenj Gradec

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije