Search
Close this search box.

Slovenijo bo prešla vremenska motnja s plohami. Lokalno možni močnejši nalivi in sodra, lahko tudi zagrmi

Zvečer bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami, ponoči pa se bo zjasnilo. Prehodno bo zapihal severnik. Jutri bo pretežno jasno.

Po navedbah spletnega portala Neurje.si nas bo od severozahoda v prihodnjih urah dosegla in prešla vremenska motnja. Ozračje bo nestabilno, zato bodo ponekod nastale posamezne plohe, predvsem v zahodni Sloveniji lahko tudi kakšna manjša nevihta. Zagrmi lahko tudi kje drugod po državi.

Lokalno je možen kakšen močnejši naliv, ni pa izključena tudi sodra, še dodajajo na Neurje.si in opozarjajo, da se bo ponoči po prehodu vremenske motnje povsod razjasnilo. Temperature pa bodo do jutra skoraj povsod padle pod ledišče.

Ponekod bo zapihal severni veter, na Primorskem šibka burja. V prvem delu noči se bo nato hitro zjasnilo, veter bo do jutra oslabel. Jutranje temperature bodo v alpskih dolinah okoli -7, drugje od -4 do -1, ob morju okoli 2 °C.

V četrtek bo pretežno jasno, popoldne bo predvsem v severni Sloveniji nekaj več oblačnosti. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 12 °C.

V petek bo pretežno jasno, zapihal bo severni veter, ki bo ponekod na severu okrepljen. V soboto in nedeljo bo deloma sončno, občasno bo povečana koprenasta oblačnost. Pihal bo jugozahodnik, še topleje bo.

Vir: ARSO, Neurje.si

Dogodki