Slovenija Hrvaški posoja 40.950 odmerkov cepiva Pfizer/BioNTech

Vlada je na dopisni seji odločila, da se za namen humanitarne pomoči ob epidemiji nalezljive bolezni Covida-19, na podlagi zaprosila Hrvaške za posojo 40.000 odmerkov cepiva proti Covida-19 Comirnaty, proizvajalca BioNTech/Pfizer), posoja cepivo Hrvaški v količini 40.950 odmerkov. Hrvaška namreč v zadnjem času beleži velik porast interesa za cepljenje.
FOTO: Aljaž Uršej

Posoja se izvede v obliki dvojne donacije, prve s strani Slovenije Hrvaški ter druge, v obliki vračila cepiva, s strani Hrvaške Sloveniji, in sicer najkasneje do 31. decembra 2021.

Ministrstvu za zdravje in Nacionalnemu inštitutu za javno zdravje je vlada naložila, da izvršita vse potrebno za izvedbo donacije.

Vlada je pooblastila ministra, pristojnega za zdravje, za podpis pogodbene dokumentacije med Slovenijo in Hrvaško ter podpis najave donacije proizvajalcu cepiva, družbi BioNTech/Pfizer.

Nacionalni inštitut za javno zdravje cepivo pripravi za prevoz in ga izroči prevzemniku, ki ga določi in pošlje v Slovenijo pristojno ministrstvo Hrvaške. Prav tako Nacionalni inštitut za javno zdravje poskrbi za vse aktivnosti v zvezi logistiko, vključno z dogovarjanjem z izbranim veletrgovcem z zdravili glede prevzema cepiva ob povratni donaciji, po potrebi pa tudi za ureditev vseh administrativnih postopkov, povezanih z logistično izvedbo pomoči.

Vir: Vlada RS

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.