Search
Close this search box.

Slavnostni prižig oglarske kope

V soboto, 11.6.2022, je na domačiji Slemenik potekal slavnostni prižig oglarske kope, s čimer se je pričelo tudi uradno odprtje praznika Občine Mislinja.

Občina Mislinja je praznovanje svojega občinskega praznika tudi letos pričela s slavnostnim prižigom oglarske kope, ki se je odvil na domačiji Slemenik, na Cestnikovem kuglu nad Mislinjo.

V prihodnjih dneh sledi bogat in raznolik program prireditev, na občini pa upajo na udeležitev v čim večjem številu. Po dveh letih omejitev zaradi epidemije koronavirusa, zopet obljubljajo izjemno pestro dogajanje in polno raznovrstnih prireditev za vse generacije.

Na igrišču za Osnovno šolo Mislinja se bodo odvili tudi trije glasbeni koncerti, zaradi raznolikosti izvajalcev pa bo zagotovo zadovoljeno vsem okusom. V petek, 17.6.2022, v Mislinjo tako prihajajo Luka Bassi, Rock Partyzani in DJ, dan zatem Ansambel Mladi Dolenjci in Klapa Leut, že naslednji dan pa Ansambel Modrijani in DJ Ney.

Na svoj račun bodo prišli tudi vsi ljubitelji športa, saj se v prihajajočem tednu obeta tekmovanje v kegljanju, srečanje nogometnih ekip slovenskih županov, 41. gozni tek Mislinja, 20. memorial Jožeta Tisnikarja, tekmovanje v namiznem tenisu, smučarski skoki in nordijska kombinacija za pokal Občine Mislinja ter pokal Slovenije.

Praznovanje bo doseglo vrhunec v soboto, 18.6.2022, in sicer s svečano sejo Občinskega sveta Občine Mislinja.

Dogodki

V soboto, 11.6.2022, je na domačiji Slemenik potekal slavnostni prižig oglarske kope, s čimer se je pričelo tudi uradno odprtje praznika Občine Mislinja.