Slavnostni govornik na spominski slovesnosti na Trotovem vrhu je bil poslanec Jože Lenart (FOTO)

20190714_130939

Danes, 14. julija, je pri spomeniku na Trotovem vrhu potekala že tradicionalna slovesnost v spomin padlim borcem Koroškega odreda. Srečanje, na katerem je bil slavnostni govornik poslanec v DZ Jože Lenart, je potekalo pod okriljem ZB NOB Mežiške doline in KO ZB Kotlje.

Slovesnost ob 74-letnici spopada partizanov in nemške policije, se je začela na Strojni pri Trotovem križu, ki stoji na meji treh far – prevaljske, libeliške in strojanske, s prihodom praporščakov na prireditveni prostor ter slovensko himno.

V programu, ki ga je povezoval Maksimiljan Večko, so sodelovali Šentanelski pavri in člani Harmonikarskega orkestra KD Prežihov Voranc Ravne na Koroškem, kot recitator pa tudi Jože Prednik.

Polaganje venca.

“Mir, svoboda, dostojanstvo so temeljne vrednote in človekova pravica, ki pa je bila v zgodovini prepogosto kršena,” je v nagovoru poudaril Jože Lenart.

Med številnimi obiskovalci, ki jih ni zmotilo niti slabo vreme, so bili tudi nekateri poznani obrazi, med drugim smo zasledili poslanca v DZ Janija Prednika, črnjansko županjo mag. Romano Lesjak, podžupana Občine Prevalje Boštjana Gorenška … Slovesnosti pa sta se udeležila tudi direktorica Invalidskega podjetja SIJ ZIP center d.o.o. Alenka Stres in podpredsednik Slovenske gospodarske zveze iz Celovca Felix Wieser, ki je ob koncu vse prisotne tudi na kratko pozdravil.

Po končanem uradnem delu je sledila pogostitev in druženje ob zvokih harmonikarjev, ki ga je predčasno prekinilo deževno vreme.

Preberi še:  Vlada: Rdečih še samo 7 regij. Po novem dovoljena prodaja nogavic in perila

Dogodki

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun