Search
Close this search box.

Skupina slovenjgraških kolesarjev odkolesarila do Arboretuma Volčji Potok in prispevala k zbiranju sredstev za otroke z rakom

Skupina slovenjgraških kolesarjev odkolesarila do Arboretuma Volčji Potok, kjer se je odvijal dobrodelni Festival Dober dan. V sodelovanju z Ustanovo za pomoč otrokom z rakom so tako prispevali k zbiranju sredstev za boljši vsakdan bolnih otrok.

Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti je pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja s številnimi sodelujočimi in soorganizatorji na dan praznika slovenske ljubiteljske kulture v soboto prvič organiziral »Festival Dober dan« v Arboretumu Volčji Potok.

Gre za veliko dobrodelno akcijo zbiranja sredstev za pomoč otrokom z rakom, na katero se je s kolesarjenjem do Arboretuma Volčji Potok odzvala tudi Mestna občina Slovenj Gradec v sodelovanju s slovenjgraško območno enoto Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti in Planinskim društvom Slovenj Gradec.

Ob obeleževanju ljubiteljske kulture in njenega pomena sta se zdeli prirediteljem pomembni tudi ozaveščenost in dobrodelnost, zato so se povezali z Ustanovo za pomoč otrokom z rakom ter organizirali dobrodelno akcijo, ki poteka že od sredine maja. Malim onkološkim bolnikom lahko na številko 1919 donirate 5 ali 10 evrov (s pripisoma DAN5 ali DAN10). Zbrana sredstva bodo po besedah predstavnice ustanove Maje Babnik namenjena za nabavo medicinske opreme in denarno pomoč otrokom in družinam, ki se v času zdravljenja znajdejo v stiski. »Staršem iz oddaljenih krajev pa omogočamo, da v času zdravljenja lahko bivajo blizu bolnišnice v stanovanju, ki ga daje brezplačno v najem Stanovanjski sklad RS, in v stanovanju, ki ga je Ustanovi zapustila pokojna gledališka igralka Mila Kačič.«

V sodelovanju z Ustanovo za pomoč otroku z rakom poteka vseslovenska humanitarna akcija zbiranja sredstev za otroke obolele za rakom. Prispevate lahko s SMS–donacijo na številko 1919, s ključno besedo DAN5 (pet evrov) ali DAN10 (deset evrov).

Župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler je na pobudnike in glavne organizatorje dobrodelne prireditve naslovil zahvalo, v kateri je med drugim zapisal: “Spoštovani, želim vam resnično DOBER DAN, uspešno in prijetno druženje ob bogatem programu, ki ste ga pripravili v čudovitem okolju arboretuma, ter kar največ izkupička za plemeniti namen! V imenu Mestne občine Slovenj Gradec in v imenu vseh, ki si prizadevamo delati dobro, se vam iz srca zahvaljujem za vaš dragoceni angažma! Hvala vam tudi za sporočilo, ki ga s svojim delom posredujete: dolžnost vseh tistih, ki lahko, je poskrbeti za tiste, ki potrebujejo pomoč, uspešnejši pa smo povezani, enotni, sodelovalni.”

FOTOGALERIJA

Dogodki

Skupina slovenjgraških kolesarjev odkolesarila do Arboretuma Volčji Potok, kjer se je odvijal dobrodelni Festival Dober dan. V sodelovanju z Ustanovo za pomoč otrokom z rakom so tako prispevali k zbiranju sredstev za boljši vsakdan bolnih otrok.