Search
Close this search box.

Skok na Strojno 2023 letos z dobrodelno noto in to za Žana ter njegovo družino

Tudi letos bo v mesecu septembru potekal kolesarski dogodek "Skok na Strojno". Prijave so odprte, prijavnine ni. Dirka bo imela dobrodelno noto. Vsa zbrana sredstva bodo namenili Žanu in njegovi družini. Ujma in poplave jim niso prizanesle.

Odprte so prijave za tradicionalno kolesarsko dirko “Skok na Strojno 2023”. Tudi ta kolesarski dogodek bo letos minil v znamenju dobrega namena. Potekal bo v soboto, 9. septembra 2023, ob 10. uri pred Mladinskim domom v Strojanski Reki.

Dirka bo letos potekala v DOBRODELNI noti, tako da prijavnine NI. Zbirali pa se bodo prostovoljni prispevki za Žana in njegovo družino. Žan je dolgoletni član Mladinskega sveta Ravne na Koroškem ter tudi njihov trenutni podpredsednik.

Tara Ledinek, predsednica MRS Ravne na Koroškem je takole zapisala na Facebook profilu: “Vedno rada rečem, da je MSR več kot le prostovoljska organizacija. Je majhna “družina” isto mislečih mladih, ki nam ni vseeno in ki želimo delati dobro za naše Ravne, Koroško, vse mlade in mlade po duši. Navadno smo mi tisti, ki s svojim delovanjem pomagamo drugim, tokrat pa pomoč potrebuje nekdo izmed nas. In ko eden izmed članov potrebuje pomoč, družina vedno stopi skupaj.

Poplave in neurja, ki so prizadela našo Koroško, niso prizanesla niti našemu dolgoletnemu članu, trenutnemu podpredsedniku, Žanu, in njegovi družini. Plaz ogroža njihovo hišo, zato je bil Žan skupaj s svojo družino primoran čez noč le to zapustiti, strokovnjaki pa so ocenili, da se vanjo do nadaljnjega zaradi varnosti ne smejo vrniti. Žanova družina je razseljena k prijateljem in sorodnikom in v nestrpnem pričakovanju odločitve strokovnjakov, ali bo plaz mogoče sanirati, ali pa bo hiša predvidena za rušenje.

V našem MSR-ju smo tako soglasno sprejeli odločitev, da letošnji dobrodelni Skok na Strojno v celoti posvetimo Žanu in njegovi družini. Vsa dobrodelna sredstva, zbrana na prireditvi, bodo v celoti predana njim. V želji, da zberemo čim več finančne pomoči, začenjamo z zbiranjem prispevkov že sedaj in jih bomo na našem TRR zbirali vse do prireditve Skok na Strojno, 9. septembra.

Že znani rek pravi: ” Dobro se z dobrim vrača.” Žan je dolgoletni prostovoljec, predvsem pa je pravi prijatelj, ki je vedno priskočil na pomoč MSR-jevcem in vsem prijateljem, ko smo ga potrebovali. Zato vas prosimo, da tokrat skupaj z nami vi pomagate njemu.

Sredstva za Žana zbirajo na račun Mladinskega sveta Ravne: TRR: SI56 6100 0000 6476 261, Koda namena: CHAR, Namen: DOBRODELNA AKCIJA ZA ŽANA

Dobrodelna sredstva bodo zbirali tudi na dan dogodka in ta bodo v celoti predana Žanu. Vsekakor gesta, ki ogreje srce.

Tekmovanje bo potekalo v štirih kategorijah (cestno in gorsko kolo, E-bike ter letos prvič tudi Pony), ki bodo razdeljene na starostne skupine in spol, in sicer:

  • do 15. leta
  • od 16. do 35. leta
  • od 36. do 50. leta
  • nad 50 let

Prijavite se lahko TUKAJ ali na dan dogodka. Več info najdete TUKAJ. Vabljeni v čim večjem številu!

Vir: Fb Mladinski svet Ravne na Koroškem

Dogodki

Tudi letos bo v mesecu septembru potekal kolesarski dogodek "Skok na Strojno". Prijave so odprte, prijavnine ni. Dirka bo imela dobrodelno noto. Vsa zbrana sredstva bodo namenili Žanu in njegovi družini. Ujma in poplave jim niso prizanesle.