Search
Close this search box.

Skei napovedal opozorilno stavko

Sindikat SKEI je v treh koroških podjetjih Sij – Metal Ravne, Ravne Systems in Zip center, za 29. november napovedal opozorilno stavko. Z vodstvi družb namreč ni zbližal stališč o zahtevah, ki se nanašajo predvsem na zvišanja plač, o čemer so vodstvo opozarjali že več mesecev. V skupini SIJ menijo, da stavka ni potrebna, saj so aktivnosti na kadrovskem področju v teku.

VIDEO IN FOTO: Udeleženci protestnega shoda na Ravnah jasno izrazili svoje zahteve

Sindikat je 25. oktobra že organiziral tudi protestni shod, na katerem so želeli opozoriti na ignoranco večine delodajalcev na Koroškem glede zahtev delavcev oziroma SKEI. Zahtevajo vzpostavitev socialnega dialoga med predstavniki delodajalcev in delojemalcev, dvig osnovnih plač, kar bi za zaposlene pomenilo višje plače in posledično tudi višje zneske pri odmeri pokojnine, pravične in razumljive plačilne sisteme za zaposlene, večje nadomestilo za pogoje dela in perspektivna delovna mesta za mlade.

Do dogovora o izpolnitvi zahtev, predvsem pri usklajevanju višjih plač, ni prišlo, zato bodo naslednji četrtek, 29. novembra, med 13.00 in 15.00 uro, v vseh treh podjetjih organizirali opozorilno stavko.

Dogodki