Si.mobil z omrežjem LTE pokril nova območja na Koroškem

FOTO: Si.Mobil
Pokritost LTE signala (zeleno)

Si.mobil je na Koroškem z omrežjem 4G/LTE pokril nove bele lise ali območja, ki do zdaj niso imela dostopa do hitrega interneta oz. je bil ta zelo slab. Tehnologija LTE, ki uporabnikom omogoča enako hiter ali celo hitrejši dostop do interneta kot fiksno omrežje, je tako sedaj na voljo tudi v krajih Zgornja Kapla, Spodnja Kapla, Koprivna, Podpeca, Žerjav, Javorje in Ludranski Vrh.

FOTO: Si.Mobil

S pokrivanjem t. i. belih lis tudi na Koroškem Si.mobil izpolnjuje zavezo, po kateri bo dostop do hitrega interneta do leta 2017 omogočil na 225 ruralnih delih Slovenije, ki so do sedaj imela slabši dostop do hitrega interneta ali pa so bila povsem brez dostopa do njega. V okviru zaveze je Si.mobil omrežje 4G/LTE omogočil že več kot 95 % prebivalstva celotne Slovenije. Kraji (oz. nekdanje bele lise), ki imajo po zaslugi Si.mobila že lep čas dostop do hitrega interneta, so še: Poljana, Breznica, Belšak, Selovec, Gmajna, Gradišče, Stari Trg, Dovže, Šentilj pod Turjakom, Sv. Boštjan, Gortina, Sv. Primož nad Muto, in Zgornja Vižinga.

 

Odlična doživetja s tehnologijo LTE

Omrežje LTE omogoča izjemno hitro pošiljanje slik in videoposnetkov, nemoteno gledanje mobilne televizije in poslušanje spletnega radia, hitro prenašanje filmov in glasbe ter uporabo naprednih mobilnih tehnologij in spletnih aplikacij.

Tehnologija LTE uporabnikom omogoča enako hiter ali celo hitrejši dostop do vsebin na spletu, kot ga ponuja fiksno internetno omrežje. Tehnologija namreč omogoča hitrosti do 150 Mbit/s, ponekod celo do 300 Mbit/s. Vse to uporabniku prinaša možnost, da nemoteno brska po spletu, gleda video ali posluša spletne radijske vsebine ter jih spremlja tudi v živo, sproščeno uporablja družbena omrežja in spletno bančništvo ter nemoteno dostopa do naprednih mobilnih tehnologij in spletnih aplikacij. 

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.