Search
Close this search box.

Septembra prva lopata na koroški hitri cesti?

Mladinska iniciativa za 3. razvojno os je 3. junija 2020 obiskala DARS. Ta jih je seznanil, da v ponovljenem postopku priznanja sposobnosti za gradnjo »sklopa D – Gaberke« ni bilo podane pritožbe (1. faza postopka). To pomeni, da bo v nekaj dneh sledila objava druge faze razpisa, v katerem bodo odločilne številke. Če v naslednji fazi ne bo pritožb, bi lahko prvo lopato zasadili v septembru 2020.

Spomnimo, da se bo gradnja 3. razvojne osi na Koroško pričela v kraju Gaberke, gre za odsek hitre ceste Velenje – Slovenj Gradec, katerega je DARS razdelil na osem odsekov. Zemljišča na območju Gaberk so že v 100% lasti Republike Slovenije in čakajo na izvajalca gradbenih del. DARS načrtuje, da bo še letos objavil razpis za gradnjo »sklopa F – Jenina«, ki se nahaja na območju Mestne občine Slovenj Gradec.

Mladinska iniciativa za 3. razvojno os je pridobila tudi informacije o poteku umeščanja trase za gradnjo 3. razvojne osi na relaciji med Slovenj Gradcem, Dravogradom in Holmcem. Na tem sklopu sta odprta dva prostorska načrta, za katera je izdelovalec prostorskih načrtov končno pridobil hidravlično-hidrološke pogoje za izdelavo nadaljnjih korakov.

Javna razgrnitev dopolnjenega predloga državnega prostorskega načrta za odsek Slovenj Gradec – Dravograd je predvidena marca 2021, za odsek Dravograd – Holmec pa je predvidena javna razgrnitev študije variant še v letu 2020. Za odsek Slovenj Gradec – Dravograd – Ravne na Koroškem se v skladu z zadnjimi ugotovitvami DARS-a načrtuje trasiranje štiripasovne hitre ceste, katere gradnja bo potekala fazno.

Besdilo: Mladinski svet Ravne na Koroškem

Dogodki