Search
Close this search box.

Se letališče Slovenj Gradec po 60 letih zapira?

Letališče v Slovenj Gradcu naj bi se s 1. januarjem 2015 po 60 letih zaprlo.

V besedilu, ki ga je na svojem Facebook profilu objavila Televizija Slovenj Gradec, je direktor AVIOFUN d.o.o., Damjan Cehner zapisal, da so v petek, 5. decembra 2014, s strani večinskega lastnika Aerodrom Slovenj Gradec d.o.o. prejeli pisno obvestilo, da z dnem 1. januar 2015, enostransko zapirajo letališče za vso letalsko dejavnost in neposredno odrekajo možnost sodelovanja z AVIOFUN-om.

Podobno obvestilo naj bi prejel tudi Koroški Aeroklub Slovenj Gradec. 

Ne moremo verjeti in se sprijazniti z dejstvom, da so lahko šli tako daleč, da se poskuša uničiti vse kar so ustvarili naši letalski predhodniki in je delovalo brez prekinitve zadnjih 60 let. Brez težav bi se sprijaznili, če bi se odklanjalo sodelovanje samo z AVIOFUN-um ampak prepoved in zaprtje letališča?, za to pa zmanjka besed. V zadnjih letih smo z manjšo prekinitvijo ponovno uspeli pridobiti zaupanje tujih letalcev iz vseh zvrsti letalskega športa, ki so polni odličnih vtisov odhajali iz Našega letališča z obljubami, da pridejo spet. Ne vemo, kako naj pričnemo obveščati te iste ljudi in ostale tujce, ki so za leto 2015 že planirali svoje letalske počitnice pri nas v 2015. Lahko samo rečem, da nas je zelo sram, ampak to bomo morali storiti v prihodnjih dneh, kajti odločitve lastnika AD SG očitno ne moremo več spremeniti. Pa tudi, če bi jo lahko, je nepopravljiva škoda letalskemu športu in turizmu na letališču Slovenj Gradec že povzročena. Kljub vsemu še vedno upamo, da je tam za Uršljo goro še kak sončni žarek upanja , da se vse skupaj še uredi v pozitivno smer in, da bomo lahko letališče Slovenj Gradec ponovno uporabljali za to, za kar je namenjeno in za kar so garali naši letalski predhodniki” je zapisal Damjan Cehner, ustanovitelj Aviofuna.

Aviofun bo kljub nezmožnosti uporabe letališča Slovenj Gradec nadaljeval s svojim delom, vendar začasno iz vzletišča Libeliče, kakor tudi ostalih letališč in vzletišč po Sloveniji.

Dušan Zakeršnik, direktor Aerodroma Slovenj Gradec pa je pojasnil, da letališka dejavnost v vseh letih prinaša izgubo, zato iščejo novega najemnika letališke dejavnosti, ki bo imel strategijo in načrte za prihodnji razvoj. Želeli so, da strategijo razvoja letališkega dela pripravi Aviofun, ker tega naj nebi storil, so pripravo strategije predlagali tudi klubu, če ta želi tam še naprej opravljati letališko dejavnost. Ker tudi klub ni podal strategije, so se odločili za prekinitev sodelovanja.

Zakeršnik je za STA povedal, da se v zadnjih petih letih na letališču ni naredilo ničesar in da se Avifoun ni obnašal partnersko, zato so se odločili za odpoved pogodbe z novim letom, iščejo pa že novega najemnika, ki bo imel bolj dolgoročno strategijo letalskega in tudi drugega turizma in bo s tem pripomogel k boljšemu razvoju Koroške.

VIR: STA

Dogodki

Letališče v Slovenj Gradcu naj bi se s 1. januarjem 2015 po 60 letih zaprlo.