Search
Close this search box.

Še ena okužba v Koroškem domu starostnikov v Črnečah

Obsežna dodatna testiranja stanovalcev in zaposlenih v Koroškem domu starostnikov v Črnečah so pokazala, da je z novim koronavirusom okužena še ena stanovalka, skupno so tako doslej okužbo potrdili pri dveh stanovalkah doma. Prva, pri kateri so okužbo potrdili, je bila v dom sprejeta minuli petek. V izolaciji je trenutno več zaposlenih v domu.

V Koroškem domu starostnikov v Črnečah je trenutno 255 stanovalcev. V času razglašene epidemije novih stanovalcev v dom niso sprejemali, od junija dalje pa so jih začeli ponovno sprejemati, sprejem pa je potekal po posebnem protokolu.

Tako je bila v petek v dom sprejeta tudi stanovalka, ki ni kazala nobenih znakov okužbe z novim koronavirusom, prav tako stikov s okuženimi niso navajali njeni svojci. A se je kasneje izkazalo, da je novo stanovalko Koroškega doma starostnikov v Črnečah okužila njena sestra, je danes za STA povedal direktor doma Srečko Mlačnik.

V domu so po potrjeni okužbi takoj ustavili sprejem novih stanovalcev, prepovedali so vse obiske in prekinili druženja med stanovalci. Skladno z navodili stroke so opravili obsežna dodatna testiranja. Doslej so znani rezultati več kot 50 testov, ki so pokazali, da je dodatno okužena še ena stanovalka z istega oddelka, rezultati za 39 stanovalcev so bili negativni, prav tako so bili negativni rezultati za vse testirane zaposlene.

Stanovalka, pri kateri so najprej ugotovili okužbo, je bila premeščena v Univerzitetni klinični center Maribor, drugo okuženo stanovalko pa so namestili v rdečo cono doma. Nobena ni kazala znakov bolezni covid-19.

Glede na ugotovljene stike je trenutno v sedemdnevni izolaciji nekaj zaposlenih iz doma, kar predstavlja dodatno obremenitev za ostale zaposlene, je še povedal Mlačnik. Zaščitne opreme imajo v domu dovolj. Doslej v tem domu niso imeli potrjenih okužb z novim koronavirusom.

Dogodki