Search
Close this search box.

SBSG ena izmed bolnišnic z največjimi kapacitetami za zdravljenje covid pozitivnih bolnikov

Iz Splošne bolnišnice Slovenj Gradec so sporočili, da so včeraj testirali 32 vzorcev na prisotnost novega koronavirusa in potrdili 6 pozitivnih primerov.

V slovenjgraški bolnici so dodali, da so pri delu pričeli uporabljati tudi hitre antigenske teste, ki so se izkazali kot zelo uporabni. COVID-19 oddelek, kjer se trenutno zdravi 32 bolnikov, se je danes razširil na skupno 50 navadnih in 5 intenzivnih postelj, so razložili in dodali, da zagotavljajo tudi postelje za ginekološko-porodniške pacientke in otroke. “S tem smo postali ena izmed bolnišnic z največjimi kapacitetami za zdravljenje COVID pozitivnih bolnikov.”

Zaradi širjenja oddelka so čez vikend preselili del internističnih ne-COVID bolnikov v izpraznjene prostore v staro kirurško stavbo. V domačo oskrbo so včeraj odpustili 4 osebe, med njimi tudi enega otroka. En otrok je bil zaradi spremljajočih obolenj premeščen na zdravljenje v UKC Ljubljana, so dodali.

Zaradi slabšanja epidemiološke situacije pozivajo vse k upoštevanju ukrepov preprečevanja okužbe, prav tako pa se zahvaljujejo prostovoljcem Civilne zaščite Slovenj Gradec in Prostovoljnega gasilskega društva Slovenj Gradec, ki so čez vikend v njihovi bolnišnici izvajali razkuževanje. “Njihova “meglica” je dosegla glavna in stranska stopnišča, hodnike v pritličju in kleti ter zunanjost in notranjost dvigal,” so zaključili.

VIR: SBSG

Iz Splošne bolnišnice Slovenj Gradec so sporočili, da so včeraj testirali 32 vzorcev na prisotnost novega koronavirusa in potrdili 6 pozitivnih primerov.