SB Slovenj Gradec ostaja še naprej covid bolnišnica. Trenutno zdravijo 11 covidnih bolnikov

V SB Slovenj Gradec trenutno zdravijo 11 pacientov s koronavirusno boleznijo, od teh 1 potrebuje intenzivno terapijo. Zaradi aktivne okužbe s covid-19 med zaposlenimi beležijo odsotnost dveh oseb, ki sta se okužili v domačem okolju. Dnevno pregledajo okrog 10 bolnikov s sumom na covid-19, so danes sporočili iz regijske bolnišnice.
bolnica SG 2

Kljub nekoliko boljši epidemiološki sliki v Sloveniji v preteklih tednih, se v zadnjih dneh stanje poslabšuje, tudi v naši regiji beležimo večja žarišča na novo obolelih, poudarjajo v SB Slovenj Gradec. Strokovnjaki menijo, da se pričenja tretji val epidemije ter opozarjajo na previdnost pri sproščanju preventivnih ukrepov. 

“Veseli nas, da smo s cepljenjem že zaščitili okoli 60 % zaposlenih – v SB Slovenj Gradec se je namreč do sedaj cepilo 507 oseb, vendar številka še ni dokončna, saj s cepljenjem zaposlenih nadaljujemo ta teden,” so še zapisali v današnjem sporočilu za javnost.

SB Slovenj Gradec ostaja covid bolnišnica tudi v trenutni fazi, ko je na nacionalnem nivoju hospitaliziranih pod 500 bolnikov. Zagotavljamo 10 navadnih postelj in 3 intenzivne postelje za naše bolnike, v primeru slabšanja stanja bomo to število lahko povečali na 25 običajnih in 7 intenzivnih postelj. Zaključujemo tudi Covid oddelek v tretjem nadstropju kirurškega bloka, kamor bomo preselili covidne bolnike – s preselitvijo bomo povečali nujno potrebne posteljne kapacitete Oddelka za interno medicino,” so navedli.

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.