Search
Close this search box.

Šarec obiskal Koroško z namenom, da iz prve roke sliši, kakšni so problemi in kakšno je stanje v regiji

Predsednik stranke LMŠ Marjan Šarec je danes obiskal Koroško, kjer se je srečal s predstavniki GZS - Koroške gospodarske zbornice in vseh štirih Območnih obrtno - podjetniških zbornic Koroške. Na obisku se je srečal tudi z vodji lokalnih odborov in občinskimi svetniki stranke LMŠ na Koroškem. Trenutno je največ težav zaradi epidemije in z zaprtjem nekaterih dejavnosti, težave se pojavljajo tudi v zvezi z vračanjem državne pomoči, je v izjavi za medije dejal Šarec.

VIDEO: Marjan Šarec na Koroškem:

Kot je povedal predsednik stranke LMŠ Marjan Šarec je njegov današnji obisk Koroške namenjen večim stvarem, najprej je namenjen obisku gospodarstva, je pa tudi namen srečanja s člani ter srečanje z nekaterimi ljudmi na območju Koroške. “Zato, da iz prve roke slišimo kaj so problemi, kakšno je stanje,” je dejal Šarec. Na gospodarski in obrtni zbornici so predsednika LMŠ med drugim seznanili s problemi povezani s covidom-19 in z zaprtjem dejavnosti.

“Glavni problemi se porajajo z vračanjem državne pomoči. Tisti, ki je za nekaj odstotkov presegel promet, če je vmes delal, ima zdaj toliko več za vrniti,” je izpostavil Šarec ter dodal, da so to ključni praktični problemi. “Bojimo se, da bodo ljudje zapirali dejavnosti in, da se po covidu, zlasti v turistični dejavnosti in v gostinstvu in tudi še v nekaterih drugih storitvenih dejavnostih, ne bo našlo ne kadra, ne volje za nadaljevanje posla,” je dejal in dodal, da so bili pogovori predvsem praktične narave.

Glede na to, da kot opozicija po besedah Šarca pri pripravi osmih protikoronskih paketov niso bili nikoli slišani, so tudi zdaj, ko vlada med drugim načrtuje posebno pomoč gostinstvu in turizmu, nekoliko pozorni na to, “kaj bodo zdaj pripravili, da se ne bo zgodilo spet, da bo en kup nezadovoljnih ljudi, da se bo na papirju govorilo o nekih silnih milijonih in evropskih milijardah, na koncu pa tega ne bo”. To je po njegovih besedah tudi bistvena tema pogovorov, ki jih ima na terenu.

Danes se je ob obisku na Koroškem srečal tudi s člani stranke in še nekaterimi drugimi, za to da se iz prve roke seznani s problemi in stanjem v regiji, je v izjavi, ki jo je podal pri dvorcu Bukovje v dravograjski občini, še dejal Šarec.

FOTO: Marjan Šarec je obiskal Koroško:

VIR: STA

Dogodki